Glad sommar

Text:

Temperaturen på redaktionen jobbar sig upp mot 30-strecket och tavlan där halvfärdiga tidningssidor hängs upp räcker inte till. Två tydliga sommar­tecken för oss på Fokus. Det här rekordtjocka numret har vi fyllt med extra sommarläsning i form av utdrag ur Torgny Lindgrens kommande bok, en novell av Isobel Hadley-Kamptz, vi presenterar höstens kulturstjärnor och ett reportage från Afghanistan.

Vi har också gjort en närgången granskning av partiernas kampanjorganisationer. När de politiska skillnaderna minskar blir verklighetsbilden avgörande. Men en bild av verkligheten behöver inte nödvändigtvis vara verklig. Vilka är människorna bakom kampanjerna? Och vilka metoder använder de? Många av svaren ges i Torbjörn Nilssons text. Det här ämnet kommer också att diskuteras på det seminarium som Fokus anordnar tillsammans med Synovate under Almedalsveckan. Välkommen till Almedalsbiblioteket tisdagen den 6 juli klockan 13.15 om du har vägarna förbi Visby.

Fokus gör nu sommaruppehåll och är tillbaka den 27 augusti. Då är det tre veckor kvar till valet, så räkna med en rivstart. Vi på ­redaktionen önskar er en glad sommar. På återseende.