Välkommen till nya fokus.se

Text:

Historien om Fokus födelse 2005 är välkänd: i Riksbankens lokaler skissades, i hemlighet, grunderna på en svensk korsbefruktning av prestigefyllda magasin som Time Magazine, Newsweek och The Economist. Sedan dess har Sveriges främsta nyhetsmagasin presenterat några av Sveriges vassaste pennor.

– Fokus har länge varit i behov av att förbättra sitt digitala erbjudande. Nu kan vi göra det och den nya sajten där vi möter våra läsare, är en viktig del av det, , säger Fokus chefredaktör Johan Hakelius.

Fokus.se blir en helhetsupplevelse för läsarna. Det mesta är nytt – design, navigering och specialfunktioner för inloggade läsare. Sajten är ombyggd för att vara snabbare.

Fokus.se är den naturliga förlängningen av magasinet med en tydlig kärna: uppriktighet, oberoende och fritt tänkande. Fokus kommer aldrig att jaga klick utan värnar innehåll och stilistik.

– Det finns en stor målgrupp som efterfrågar de bästa samtidsberättelserna och analyserna, men är helt digitala i sin mediekonsumtion. De har hittills inte hittat till nyhetsmagasinet, men nu får också de en väg in till Fokus, säger Johan Hakelius.

Följ med oss på Fokus när vi utvecklar vår digitala plattform och utmanar både oss själva och dig som läsare.