Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Alla talar, men vem lyssnar?

Så lyder rubriken på kvällens seminarium som Fokus anordnar tillsammans med fiber optic valley. Följ och delta i samtalet via Bambuser.

Sedan allmän rösträtt infördes (1918) har väldigt lite hänt inom de demokratiska institutionerna i Sverige. Inom andra områden har det dock hänt en hel del. Till exempel har kostnaden för interaktion mellan människor sjunkit drastiskt, framförallt de senaste femton åren. Från att ha krävt svindyr distribution har det blivit en konsumentvara. Eller som internetstrategen Björn Jeffrey uttryckte det i Fredrik Wass reportage om molnet tidigare i vår:

"Kraften från innovationer inom tv, bil och mobiltelefon sätts helt plötsligt i händerna på vanliga människor. Det har aldrig gjorts tidigare. Det är bara industrimagnater som haft råd. Det blir kunskapen och inte kapitalet som styr."

Var kvällens diskussion landar någonstans får vi se, och påverka själva, via bambuserchatten, och sen i diskussionsgruppen.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera