Krig och ekonomi

Text: Martin Ahlquist

10:09 Brio, 11:05 Ovako Steel, 11:07 Trelleborg. Under den dryga timme (med vissa avbrott) det tog att skriva den här spalten har 359 personer blivit varslade om uppsägning. Enligt ordböckerna betyder varsel förvarning eller förebud om vad som komma skall.

Finansminister [[Anders Borg]] lägger också ett varsel i veckans nummer av Fokus. För Anders Jonsson berättar han om sin framtida ekonomiska politik. Men vad händer med Borgs planer på skattesänkningar om Sverige kastas in i massarbetslöshet? Och hur ska kraven på stöd till utsatta industrier mötas? Claes Lönegård påminner om hur det gick när varven skulle räddas av staten.

Bortom västvärldens ekonomiska våndor pågår i Kongo ett femtioårigt krig med miljontals döda. Vår medarbetare Carl-Fredrik Wettermark berättar om FN:s största fredsoperation någonsin som har misslyckats totalt.

Ni kanske undrar varför vi inte publicerar karikatyrbilderna på Muhammed på kulturen. Skälen är de-samma som när vi valde att inte visa Jyllands-postens bilder i maj 2006. Här kan ni läsa våra motiv.