Rapport från redaktionsmöte

Text:

December alltså. Två nummer kvar till jul. 20 sidor klimatspecial på väg till tryckeriet. Detta var de yttre förutsättningarna när vi idag satte oss ner hela redaktionen för att svara på torsdagens ständiga frågor: Vad händer i nationen och resten av världen? Och vad händer två veckor framåt?

Vi kom att tala om rättegångar som samhällets sätt att försöka sätta punkt på historier det egentligen inte går att sätta punkt på - drömmen om juristerna som avslutarna, lite flummigt kanske men en bra start på ett bra spånmöte var det. 

Vidare snackade vi om att [[Gunilla Carlsson]] (m) snart haft sina 100 dagar på sig för att komma fram till något om korruptionen och biståndet, om vem som skulle kunna tänkas bli ny EU-minister och när samt om hur man egentligen ska utvärdera det svenska EU-ordförandeskapet. Är de utvärderingar som medierna brukar göra något att ha? Om inte, vad kan man göra istället? Har du input på det? Välkommen!

Som mest kreativa var vi väl när vi efter en mycket lång stund av diskussion om Dubai - ett samtal som bland annat innefattade de många gästarbetarna från främst Indien, arkitekturen och stålarna - landade i att tala om jaktfalkar (tung statussymbol i Dubai) och hur dessa fåglar egentligen har det när de får åka första klass på flygplanen. Detta ledde oss kanske inte direkt in på någon artikelidé, men frågan måste ändå ställas: Fattar falkarna att de är i luften, fast de har klorna nerkörda i skinnfåtöljerna? Och hur fattar de det i så fall?

Vi talade om gruvstrejk och katakomberna i Paris och läget i Iran. Jag minns det också som att vi hann med en diskussion om nättrafiken på landets kommunala datorer och att någon nämnde namnet Erik Hamrén. 

Två veckor kvar till jul och en ny tidning att göra. Är det något du tycker att vi borde ha med i nästa nummer?