Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Äras den som äras bör

Artikeln om nationalarenan i Solna har väckt en del reaktioner. Den roligaste hittills kom i min mailbox igår. Andreas Roselius är gammal AIK:are och Solna-bo som vet mer om varifrån idén till var arenan skulle byggas kommer. Hans gamla inlägg på Gnagar-forum långt innan beslutet fattades är nästan kusligt på pricken både geografiskt och strategiskt - precis så blev det. Förutom att det tillkom lite tråkiga mutmisstankar osv. Här är brevet i sin helhet:

Hej Lisa,

Utmärkt artikel gällande ”fuskbygget” i Solna! Reagerade på stycket 2. Laguppställning och att fortfarande ingen VET exakt VEM som kläckte idén till platsen där bygget nu sker!

Jag är själv uppvuxen i Solna och passionerad AIKare och anser vig vara mycket insatt i Solnas geografi. Vill därför tipsa dig om denna text hämtad från ”gnagarforum”, ett supporterforum där allt kring AIK diskuterats sen många, många år tillbaka. Du kan själv söka reda på texten som skrevs 2005-11-11 kl: 11:11 på aik.pi.se/guestbook

Namn: AR
Sänt: 2005-11-11 11:11:00
Vad Solna borde göra är att RIVA gamla Råsunda, investera i bostäder då det är ett mkt attraktivt område! Låta Stockholm bygga sin jättestora arena, upplåta den mark bakom Dalvägen där det idag ligger en gammal skrot vid SJ:s spårområde till ett bygge av en ny toppmodern arena för max 30000 åskådare. Synergierna för Solna Stad är att du frigör den yta där Råsunda idag står vilket i så fall skulle bli Solnas mest attraktiva byggyta och således kunna säljas ut av kommunen till mycket höga priser! Man skulle också ge nytt liv till Industri området vid Solna station/Dalvägen och göra detta område attraktivare för företag än vad det är idag!
Har dock ingen som helst insikt i vem som äger denna mark eller hur dessa kontrakt är skrivna... Vet dock att denna skrot klassas som den största miljöboven/mest förorenade område i Solna. Jag tror inte att saneringkostnader av ett arena bygge skulle bli lika höga som vid tex bygge av bostäder!

Vid denna tidpunkt var det stora projektet i Solna det sk Solna City där en upprustning av nuvarande Råsunda ingick. Vid denna tidpunkt fördes även diskussioner mellan SvFF och Stockholms stad gällande ett bygge där det nu uppförs en annan arena söder om Globen.

Pressreleasen om att Solna tillsammans med SvFF skall bygga en ny arena kommer först i april 2006. Var idén har snappats upp (gnagarforum) och vem som kläckte den (nicket AR är givetvis mina egna initialer) har sedan den dagen varit solklart i mina ögon!

Vet att det aldrig kommer erkännas men du får gärna gräva vidare i det om du inte anser detta vara ett ”case closed”! Det skulle visserligen göra mig bestört om det visade sig att en mycket god idé från början avsett för andra ändamål blivit så här. Samtidigt skulle det givetvis vara otroligt kul om sanningen visar att iden kommer från ett inlägg skapat av MIG på ett supporterforum för AIK…

Med vänlig hälsning

Andreas Roselius

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera