Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Krig då och nu

27 döda militärt anställda och ytter­ligare sju civila dödsoffer under ett enda år. Under det kalla kriget dog mängder av svenska piloter i haverier. Det var ett pris som ansågs värt att betala för neutraliteten och bilden av det starka svenska försvaret. I det här numret berättar vi om den värsta militära flygkatastrofen, då ett Lansenplan brakade rakt in i familjen Anderssons kök. Den verkliga orsaken till kraschen mörkades för att inte avslöja planets brister. (Publiceras på fokus.se på måndag)

50 år senare är Sverige i krig i Afghan­istan och i veckan har det femte dödsoffret krävts. Återigen ett pris värt att betala? Claes Lönegård avslöjar hur militärerna tagit över mer och mer av försvarspolitiken. Kriget i Afghanistan är generalernas krig – inte politikernas.

Hjärnans sjukdomar drabbar allt fler, men nu hörs optimistiska tongångar från forskarna. Hjärnforskningen har tagit ett jättekliv framåt och om 20 år kan botemedlen mot parkinson, ms och alzheimer vara här. Men metoderna är kontroversiella. Eller vad sägs om drogen LSD som medicin
mot smärta och depression?

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera