Arbetsamt för alla

Text:

Efter lite påskledighet har redaktionen nu arbetat intensivt med att få ihop den här tidningen. Kan man kalla oss för arbetare då? Eller går gränsen mellan redaktörer och reportrar? Kan man överhuvudtaget kalla sig för arbetare om man duschar före jobbet i stället för efter?

På söndag är det arbetarnas högtidsdag första maj. Som vanligt går arbetarrörelsens ledare i demonstrationstågens främsta led, men vilka är det de demonstrerar för? Thord Eriksson och Margareta Bloom Sandebäck försöker i text och bild att besvara den frågan. LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin säger själv att hon kanske inte är arbetare men väl arbetarklass.

Nobelpriset lever högt på sitt anseende. Men vad händer när en tidigare pristagare i medicin är inblandad i ett projekt som marknadsför kosttillskott som ett botemedel mot hiv? Anna Ritter reder ut den saken.

Adam Svanell har med stigande obehag iakttagit en trend inom kulturen. Självcensuren lägger försiktigt en våt filt över konstutställningar, musikfestivaler och teaterföreställningar.

Detta och mycket mycket mer i veckans nummer av Sveriges nyhetsmagasin. Trevlig helg och trevlig läsning!