»Jag trampar inte druvorna själv«

Text:

Bild: Scanpix

Den 24 juli får du en egen kväll i tv-programmet »Allsång på skansen«. Varför förtjänar du det?

– Rimligen beror det på att jag firar 40 år som artist. Men annars har jag inte reflekterat så mycket över det där. Men visst, många av mina sånger har varit med i allsångshäftet. Sedan har jag ju skrivit en del låtar som handlar om sommaren. Hur som helst känns det väldigt hedersamt.

I fjol var du med i tv-programmet »Så mycket bättre«. Framförde någon av de andra artisterna  dina låtar bättre än originalet?

– Musik är ju inte som höjdhopp, det handlar inte om vem som hoppar högst. Jag tänker inte så när jag lyssnar på musik, »den här är bättre än ...«. Men visst blev jag tagen av flera versioner. Eva Dahlgrens framförande av »Never Again« överraskade mig. Jag blev starkt berörd.

Blev någon av dina versioner bättre än de andra artisternas original? 

– Naturligtvis.

Du har också ett vin i ditt eget namn ...

– Tre faktiskt, döpta efter mina låtar. Ett vitt – »Vi är på gång« ett rött – »En del av mitt hjärta« och ett rosé – »Sommaren är kort«. Upprinnelsen till det hela vara min först krogshow. Jag vill verkligen kliva in och sätta ribban högt. Förnya krogshowsupplevelsen på något sätt. En stor del av konceptet är när gästerna sitter och äter före showen. Så hur skulle jag på ett diskret och elegant sätt vara närvarande under middagen?

Genom att delta i form av vin?

– Exakt. Jag har ju inte trampat druvorna själv men jag har varit med och valt ut sorterna. Sedan utvecklades det där och nu finns vinet på Systembolaget. Det är prisvärt, jag dricker det själv ibland.  Det säljer faktiskt jättebra. Det är väl återigen synergieffekten. Ett gott vin och mitt namn på flaskan.