Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Just nu: Fokus presenterar årlig ”Bäst att bo”-lista

Fokus ”Bäst att bo”-lista är här. I toppen återfinns storstäderna. Men  beroende på vilka variabler räknas ligger många mindre kommuner bra till. 

 Varje år rankar Fokus var i Sverige det är bäst att bo, i samarbete med den Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Storstäderna placerar sig som vanligt i toppen med Stockholm på första platsen. Men det är andra kommuner som ger mest livskvalitet för pengarna – exempelvis Nacka för barnfamiljer – och Lund för ungdomar.

– Att bestämma var man ska bo är ett ganska komplext beslut där arbete, inkomst, boendestandard,familjesituation, livsstil med mera vägs in, säger Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi på Internationella handelshögskolan i Jönköping.

 

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera