Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Första partidistriktet: Ulf Kristersson bör ta över efter AKB

Moderaterna i Norrbotten har sagt sitt.

Det spekuleras vilt om vem som ska ta över efter avgående Anna Kinberg Batra i Moderaterna. Bland de förhandstippade nämns partiets andra vice ordförande Elisabeth Svantesson och ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson.

Nu har länsförbundet Moderaterna i Norrbotten valt att nominera Ulf Kristersson som nästa partiledare. Det bestämdes under ett möte i helgen, skriver SVT Norrbotten.

”Enligt styrelsen behöver nästa partiledare ha förmågan att leda arbetet för att återskapa förtroendet för moderat politik. Personen behöver vara känd inom partiet och för allmänheten, behöver vara en analytisk person, en god debattör och en samlande kraft med stor politisk och social kompetens”, enligt ett pressmeddelande.

Moderaterna i Norrbotten, som stödde Anna Kinberg Batra, är det första partidistrikt som uttalat sig i frågan om Moderaternas nästa partiledare. Det slutliga valet sker vid extrastämman den 8 oktober.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera