Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

S öppnar för skattereform med C och L

En ny »århundradets skattereform« kan vara på väg.

För två veckor sedan skrev Fokus reporter Kristoffer Törnmalm att partierna mjuknat i frågan om en blocköverskridande skattereform. Bland annat sa en hög regeringstjänsteman att han hoppas på att diskussioner i frågan kan inledas redan nästa mandatperiod.

Läs mer: Kristoffer Törnmalm: Skattereform – räkna med bråk

Nu välkomnar finansminister Magdalena Andersson Liberalerna och Centerpartiets stämmobesked som vill göra just detta, rapporterar Dagens industri.

– Förra skattereformen gjorde vi med Folkpartiet och sedan hade vi ett samarbete om budgetsaneringen med Centerpartiet. Det här är två partier som tidigare gjort stora insatser för stabiliteten i svensk politik, säger hon till Di.

Källor till tidningen menar att S-ledningen ser en sådan reform som grunden för ett blocköverskridande samarbete med C och L.

Det lär dock inte bli smärtfritt.

»Vägen fram till skatteuppgörelsen på 1990-talet var allt annat än rak och resultatet var långt ifrån perfekt. Men det blev i alla fall en reform, i en tid då ekonomer skrek sig hesa över ett skattesystem som spelat ut sin roll«, skrev Kristoffer Törnmalm i sin artikel.

 

 

 

 

Läs nästa artikel
Video: Read Proof Sharing

Nu lanserar Fokus ”Read Proof Sharing” – ett nytt sätt att dela med sig av nyheter på.

KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera