Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Fem frågor / Kultur

Edward Blom: »Jag har ingen chans att vinna«

Fem frågor till Fokus krönikör kulturhistorikern och gastronomen Edward Blom, som ska tävla i Melodifestivalen 2018 med låten »Livet på en pinne«

Varför ställer du upp?

– Thomas G:son har som vanligt massor med bidrag. När han var klar med alla låtar var det två dagar kvar och han frågade mig. Jag var säker på att jag inte skulle bli antagen så jag tänkte aldrig »vill jag vara med eller är det här vansinnigt?«.

Hur är dina chanser?

– Jag har ingen chans att vinna. Det är lika bra med tanke på hur det skulle gå i den internationella tävlingen. Men en dröm vore att komma med till svenska finalen, det ska jag kämpa för.

Och sångrösten?

– Jag började öva, men tyvärr fick jag halsfluss och var utan röst i en vecka. Jag har ännu inte riktigt återhämtat mig, har haft en fruktansvärd torrhosta på sistone. Nu har jag fått ännu en förkylning.

Oj, det låter inte bra?

– Nej, när man har barn på dagis är det konstanta virus som kommer. Det har blivit för lite träning, men jag ska börja gå hos en sångpedagog och öva dagligen så fort jag är frisk. Det låter så bra det kan. Många sångare har tränat i trettio år och jag ska göra mitt bästa på en månad.

Vad kan vi förvänta oss av din medverkan?

– Jag hoppas kunna bidra med lite skoj, underhållning och ett färgsprakande nummer. En del har blivit arga för att de tycker att det är oseriöst när någon som inte kan sjunga ställer upp. Det är tråkigt när man irriterar en del människor. Jag har blivit tillfrågad och uttagen. Då får de gnälla på SVT i stället för på mig. <Leon Nudel

Fotnot: Edward Blom tävlar i Karlstad den 3 februari 2018.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera