Inreseförbudet från Norge och Danmark kan hävas: »Vi ska ha samma regler«

Text: Redaktionen

Bild: TT

INRIKES

En död efter helikopterolycka i Leksand

En man i 65-årsåldern avled efter en helikopterkrasch utanför Leksand under tisdagen. Ytterligare en man och en kvinna vårdas på sjukhus för allvarliga skador. Hur olyckan kunde inträffa är ännu oklart. Statens haverikommission tar över den tekniska utredningen.

– Haverikommissionen tar reda på orsaken till haveriet så långt det går, det materialet kommer att användas i brottsutredningen, säger Mats Öhman, presstalespersoner polisen region Bergslagen till TT.

 

Inreseförbud från Norge/Danmark kan hävas 

Inreseförbudet från Danmark och Norge kan hävas menar Folkhälsomyndigheten i en skrivelse till regeringen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Skälet till att häva förbudet skulle vara att resandet från våra nordiska grannländer inte skulle bidra till ytterligare spridning av den brittiska mutationen.

– Det Folkhälsomyndigheten föreslår är att vi ska ha samma regler mot Finland, Norge och Danmark. Det vill säga kräva negativa covid-test för inresa men inte ha ytterligare regler kopplade till inresa mot Norge och Danmark som vi har i dag, säger inrikesminister Mikael Damberg (S), till Ekot.

 

UTRIKES

Åtta döda i attack mot massagesalonger 

En man i 20-årsåldern är misstänkt för att ha öppnat eld och dödat åtta personer i Atlanta. Attackerna skedde vid tre massagesalonger och de flesta av offren hade asiatiskt ursprung. Motivet till attacken är fortfarande oklar, uppger CNN.

 

Jättebeslag av falska sedlar av hög kvalitet

Polisen i Sofia, Bulgariens huvudstad, har beslagtagit falska sedlar till ett värde av nästan 80 miljoner kronor. Sedlarna var falska dollar- och eurosedlar av hög kvalitet som skulle skickas vidare till Ukraina och därefter Västeuropa.

Polisen uppger att sedlarna är tillverkade vid en tryckerianläggning i nära anslutning till ett universitet i Sofia. Totalt har två personer gripits i samband med att sedlarna beslagtogs.

 

Text: Redaktionen

Bild: TT