Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Ekonomi / Kapitalet

EQT får ny toppchef

EQT-partners Harry Klagsbrun, Johan Bygge och Caspar Callerström får nya jobb.

Private Equtiy-bolaget EQT är idag världens tionde största private equtiy-bolag och därmed markant större än de tre andra spelarna på den svenska marknaden, Altor, Nordic Capital och IK. Till skillnad från de andra har EQT en global strategi och det har bland annat spekulerats i att EQT vill starta en fond i USA.

Arbetet med det ska, enligt DI,  ha påbörjats under 2014, när partner Jan Ståhlberg flyttade till New York. Ännu har det inte blivit någon fond. Men nu kan Fokus avslöja att New York-kontoret får förstärkning. EQT partnern Harry Klagsbrun flyttar till New York och blir ”Chairman of US”.

Harry Klagsbrun har arbetat på EQT sedan 2006. Klagsbrun är utbildad journalist och ekonom. Han var i slutet på 1990-talet chef för fondkommissionärsfirman Alfred Berg, därefter var han chef för kapitalförvaltningen på SEB. I dagarna är han aktuell som ansvarig partner i  Academedia.

Det sker ytterligare förändringar på EQT. Johan Bygge flyttar till Hong Kong och blir ”Chairman of Asia”. Han är idag COO, men kommer att ersättas av Caspar Callerström, som i dag partner på bolaget.

Johan Bygge jobbade länge på Electrolux, därefter var han i fyra år, mellan 2007 och 2011, CFO på Investor. Caspar Callerström är en långvägare inom EQT, där han arbetat sedan 1996.

Det är uppenbart att EQT har som ambition att växa sig ännu större.

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera