Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren

350 000 måltider till behövande i Stockholm

Lidl tar Allwin till Stockholm för att mer mat ska nå utsatta människor

Under våren inleds samarbetet där Lidls 36 butiker i Stockholmsregionen lämnar råvaror till Allwin som distribuerar dessa till hjälporganisationer i staden.

-       Det känns bra att fullt tjänlig mat kommer utsatta människor till godo, istället för att kastas. Det är viktigt för oss att minska matsvinnet i butik. Vi tar oss an detta på flera sätt och det är glädjande att vi nu når så många fler människor. Vi är därför glada att vårt samarbete med Allwin i Göteborg kan starta även i Stockholm, säger Katarina Rosenqvist, hållbarhetschef på Lidl Sverige.

För Lidl är det viktigt att hushålla med jordens resurser och därför arbetar Lidl med hållbarhet i hela kedjan från producent till konsument. En av prioriteringarna är att minska matsvinnet. Tack vare samarbetet med Allwin kommer en större del av all mat att tas till vara. Genom samarbetet med Allwin i Göteborg och Stockholm kommer 47 av Lidls butiker att leverera råvaror motsvarande drygt 500 000 måltider per år till behövande.

Allwin är en länk mellan livsmedelsföretag och hjälporganisationer. Företaget samlar ihop och transporterar osålt livsmedel, som är i slutet av sin livscykel, till mottagarorganisationer som delar ut matkassar till behövande samma dag. Allwin startade sin verksamhet i Göteborg 2010 och har sedan starten levererat 1 800 000 måltider. Allwin samarbetar med kyrkor och lokala hjälporganisationer. I Stockholm kommer två lastbilar att dagligen utgöra länken mellan Lidls alla butiker och hjälporganisationer.

-       Jag räknar med att vi kommer att kunna distribuera minst 350 000 måltider per år till behövande stockholmare tack vare att Lidl lanserar vårt koncept i Stockholmsregionen. Nu påbörjar vi arbetet med att finna hjälporganisationer som vill ta emot och som kan distribuera maten till de mest behövande. Intresserade får gärna höra av sig till oss, säger Simon Eisner, grundare av Allwin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Jarstål, pressansvarig på Lidl Sverige, 08-5555 7195, martin.jarstal@lidl.se

Simon Eisner, Allwin, 0733-767 124
Läs mer om Allwin på allwin.nu.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera