Här spenderar kändisarna sin vintersemester: De tio coolaste skidorterna för VIP-spaning

Frankfurt, 10.12.2015 - Skidsäsongen är här! Knappt har sångerna från kändiseliten i Oktoberfestens tält hunnit lägga sig, innan VIP:s, A-B-C-kändisar och stjärnor kommer susande ner för backarna. Där dansar Heidi Klum på After-ski och ingen mindre än Robbie Williams glider förbi stugan. Här möts ortsbefolkning, miljonärer, semesterfirare och kändisar nere vid torget… Det finns dessutom många prisvärda boenden i kändisarnas favoritorter.    

Den onlinebaserade semesterhusportalen HomeAway har valt ut tio av de coolaste skidorterna och 10 boenden för en skidsemester med VIP-glans.

Ischgl:

När sommaren börjar ta slut på Ibiza och klubbarna slår igen för säsongen, fortsätter det glada festandet i Ischgl. Här i det glittrande “Alpernas Ibiza” dansar kändiseliten. Bli inte förvånad om du ser hotellarvtagerskan Paris Hilton mingla omkring tillsammans med andra partydjur, skidåkare, Dieter Bohlen och Afterski-firare.

Tips på boende: Semesterhus Stefan, från ca. 329 SEK per person & natt: www.homeaway.se/2267005

St. Moritz:

Skidområdet runt St. Moritz är per definition platsen för glitter, glamour och kändisar. Här semestrade Charlie Chaplin och Marlene Dietrich under sina glansdagar. Numera kan man stöta på den svenska kungafamiljen eller Angela Merkel vid stugan i Skiwasser. Även Madonna och Robbie Williams har setts ta ut svängarna i detta jetset-täta område. 

Tips på boenden: Haus Sül Muot från ca. 1461 SEK per person & natt: www.homeaway.se/2138831

• Kitzbühel:

I Kitzbühel lockar inte bara legendariska Hahnenkamm-Rennen, världens mest berömda skidlopp där bland annat Prins Albert av Monaco, Heidi Klum och Robbie Williams har svettats i spåret. Här kan du även stöta på välbekanta kändisansikten i pisten, i liftkön eller i baren på exklusiva hotell som Stanglwirt.

Tips på boende: Villa Schönfeld, från ca. 210 SEK per person & natt: www.homeaway.se/1841181 

Davos/Klosters:

Den schweiziska skidorten erbjuder imponerande valmöjligheter där den mer lugna och romantiska byn Klosters kompletteras med moderna och livliga Davos. Idyllen Graubünden har lockat Prins Charles i flera decennier. För att visa sin uppskattning för denna lojalitet har ortsbefolkningen här uppkallat både en stuga och en bergbana efter just Prins Charles. 

Tips på boende: Lägenheter i Kloster från ca.5583 SEK per person & vecka: www.homeaway.se/3943889

Lech:

Detta lilla samhälle i Österrike förtjänar sin plats som en av de 12 “bästa orterna i Alperna” och lockar en mängd olika personligheter. Listan över kändisar som har hittat till denna charmiga by kan göras lång med allt från kungliga besök av drottning Beatrix, kronprinsessan Victoria och spanska Juan Carlos, till racersportens Niki Lauda och Sebastian Vettel samt musiker som Xavier Naidoo, Herbert Grönemeyer, Nena och Robbie Williams. 

Tips på boende: Arkitektritade stugor från ca.1470 SEK per person & natt:     www.homeaway.se/780007

Aspen:

De som helst spanar på stjärnor och gottar sig i kändisglans hittar sitt Mecka i Aspen, Colorado. Besökare som Goldie Hawn med dottern Kate Hudson, Charlie Sheen, Jack Nicholson, Cameron Diaz och Kevin Costner, är inte ovanliga här. Sångerskan Mariah Carey har skaffat sig en egen bostad i Klippiga bergen där hon brukar fira julhelgen med sin familj.

Tips på boende: Villa Park Avenue från ca.1169 SEK per person & natt: www.homeaway.se/3748141

Zermatt:

I Europas högst belägna skidort, har skidåkarna en hisnande utsikt över Europas fyratusenmeters topp, Matterhorn. Med lite tur kan semesterfirare få en skymt av Madonna eller Kate Middleton som liksom tusentals andra återkommer år efter år och unnar sig själva passionen med skidåkning i världsklass.     

Tips på boenden: Haus Parrot, från ca.5440 SEK per person & natt: www.homeaway.se/2014861

Verbier:

Denna fashionabla skidort är verkligen en hemvist för kungligheter: Danmarks Kronprins Fredrik och Prins Harry från England har redan provåkt pisterna här. Detta samhälle är den största skidorten i Schweiz och tillhör regionen 4 Vallées och här bör hobby-paparazzis verkligen hålla noga koll på vilka som gömmer sig under skidhjälmar och mössor. 

Tips på boende: Chalet Akwa, från ca.209 SEK per person & natt. www.homeaway.se/933143a

Sölden:

“License to ski”... Orten är inte bara känd för Daniel Craigs svängar för att undkomma skott i nya Bond-filmen, utan också för att de varierande 145 km pistade backarna erbjuder något för alla typer av åkare. De skidkonstnärer som söker ytterligare spänning och utmaningar kan försöka ge sig på “Big 3 Ralley”, en dagstur som går över tre tretusenmeters toppar med oförglömlig åkning.

Tips på boende: Lägenheter Alpen Diamond, från ca.419 SEK per person & natt. www.homeaway.se/2131903

Courchevel:

Det största sammanhängande skidsystemet i världen, Les Trois Vallées, är inte bara omtyckt av tyska skidåkare, utan även av den franska skådespelaren Gerard Dépardieu och ryska Roman Abramowitsch som båda tillhör stamgästerna. Andra kända gäster är sångerskan Carla Bruni, skådespelarna Bruce Willis samt George Clooney.  

Tips på boende: Lägenhet Ourse Bleue, från ca.1278 SEK per person & natt. www.homeaway.se/1158354a

Fler bilder kan fås efter förfrågan.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera