Missa inte: Fokus nya sommarpodd Tala ut!

Fokus nya podd Tala ut! Ett Sommar i P1 för bråkstakar.

Text:

Bild: Montage / Jezzica Sunmo

Vad har högermännen Hanif Bali och Henrik Jönsson gemensamt med vänsterfeministerna Kajsa Ekis Ekman och Gudrun Schyman? De har alla stuckit ut hakan och varit obekväma offentligt. Och de talar alla ut i Fokus nya podcast. Tala ut i Fokus släpps varje onsdag hela sommaren, med premiär 21 juni.

Vill du lyssna på podden? Här finns en guide över hur du enklast gör.

– Vi kommer att utveckla vårt erbjudande med lyssningsbar journalistik framöver. Tala ut i Fokus är vår kickstart på detta, säger vd Julia Lundmark.

– Sedan två år tillbaka tar Fokuspodden upp aktuella ämnen och vi är glada att fler och fler hittar till den. Nu växlar vi upp och breddar vårt ljudutbud, säger Julia Lundmark, som klev på som vd i november förra året.

Tala ut i Fokus började med idén om att göra en variant på Sommar i P1 med profiler som varit i blåsväder, berättar Nina Solomin, kulturchef och ansvarig för ljudproduktionerna i Fokus.

– Det är vår twist på institutionen SR:s Sommar, med glimten i ögat. Men Tala ut! Har utvecklats till ett helt eget format, säger Nina Solomin.

– Fokus är en orädd tidning, därför bjöd vi in personer som inte är rädda för att ta en fajt. De har fått bidra med sin bästa historia: kriser, vändpunkter, udda intressen eller bakom kulisserna i politiken, säger Nina Solomin.

Tala ut i Fokus är en ljudberättelse på ca 20 minuter, inläst av profilen själv.

Medverkande i Tala ut!

21 juni Hanif Bali, 36, tidigare moderat riksdagsman

28 juni Kajsa Ekis Ekman, 43, feminist och författare

5 juli Henrik Jönsson, 48, entreprenör och youtuber

12 juli Sofie Löwenmark, 42, grundare av doku.se som granskar islamism

19 juli Dan Korn, 60, chefredaktör på Bulletin och författare

26 juli Nalin Baksi, 56, psykiatrisjuksköterska, tidigare riksdagsman för Socialdemokraterna

2 augusti Gudrun Schyman, 75, tidigare partiledare Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ, kommunalpolitiker i Simrishamn

9 augusti Johan Hakelius, 55, författare och politisk chefredaktör i Fokus.