Köpvillkor

Prenumerationsvillkor

Vi uppmanar dig att läsa prenumerationsvillkoren noggrant. Prenumerationsvillkoren kan komma att uppdateras från tid till annan. Sättet FPG Media AB behandlar personuppgifter på kan komma att utvecklas över tiden, så vi rekommenderar regelbundna besök på www.fokus.se/personuppgiftspolicy för att hela tiden få aktuell version. FPG Media AB har sitt huvudkontor i Stockholm.

Betalning

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra prenumerationsvillkor och behandling av personuppgifter i vårt kundregister. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på www.fokus.se/personuppgiftspolicy

Uppsägning av prenumeration

Du kan säga upp din prenumeration via telefon eller skriftligen och då avslutas prenumerationen efter betald period. De flesta av våra prenumerationer är tidsbegränsade vilket innebär att de automatiskt avslutas om du inte förnyar din prenumerationsperiod. Undantaget är om du väljer autogiro, automatisk kortbetalning eller betalning via Klarna där du aktivt själv måste säga upp/avsluta prenumerationen då betalning sker löpande. Utebliven betalning gäller inte som uppsägning.

Vid försenad betalning av avi/faktura kan eventuell påminnelseavgift tillkomma på påminnelseavi/faktura

Autogiro

Vid betalning via autogiro delas din betalning upp månadsvis och debiteras direkt från ditt angivna bankkonto. Vid detta betalsätt tar vi inte ut någon avgift. Du måste själv anmäla till oss att du vill betala via autogiro. Efter din anmälan om autogiro behöver vi ditt och bankens medgivande. Om vi inte erhåller sådant medgivande inom sju dagar från din begäran att betala med autogiro erhåller du istället en vanlig faktura, med för fakturaköp gällande betalningsvillkor.

Kortbetalning

Om du vill betala via betalkort väljer du detta betalsätt vid köptillfället. Vid registrering av kortuppgifter är du ansvarig för att förse oss med korrekt kontaktinformation, som t.ex. e-postadress, namn och telefonnummer. Om vi inte lyckas debitera dig på grund av att ditt kort t.ex. är spärrat, giltighetstiden gått ut, eller att täckning för det avtalade beloppet saknas, genomförs tre nya försök under de tre nästkommande dagarna. Dag fyra skickas en påminnelsefaktura till din registrerade adress.

Klarna

I vissa fall erbjuder vi Klarna Checkout för privatkunder. Läs mer via www.fokus.se/klarna-faq

Leveranstid

Tidningen levereras vanligtvis till dig inom ett par veckor efter att vi fått din beställning. När det gäller premier som ingår i ett prenumerationserbjudande skickas de cirka två veckor efter att vi erhållit betalning för prenumerationen. I undantagsfall kan premierna ta slut, och då kan leveranstiden bli längre.

Beställningar utanför Sverige och frakt

Frakt är inräknat i priset vid leveranser av tidningar inom Sverige. Till kunder som bor utanför Sverige som vill prenumerera tillkommer portokostnad pga högre distributionskostnader. Kontakta vår kundtjänst för mer exakt information om portopriser till olika länder, 08-522 183 15.

Moms

Moms ingår i alla våra priser. På tryckta tidningar och böcker är momsen 6%. På övriga produkter och digitala tidningar/tjänster är momsen 25%. På ditt kvitto och på din faktura/orderbekräftelse finns momsen angiven per produkt.

Åldersgräns

Du måste vara 18 år för att beställa produkter eller prenumerationer.

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du 14 dagars öppet köp och bytesrätt på felfri vara. Det innebär att om du ångrar en beställning du gjort hos oss har du rätt att lämna tillbaka den för att byta till en annan eller få pengarna tillbaka. En förutsättning för att du skall få byta är naturligtvis att förpackningen är obruten och oskadad. Ångerrätten gäller inte för digitala tidningar eller digitala produkter som du prenumererar på.

Kontakta vår kundtjänst för mer exakt information på 08-522 183 15 för returuppgifter.

Ändring av prenumeration och återbetalning

FPG Media AB har rätt att med 30 dagars varsel även under pågående avtalsperiod göra förändringar i den beställda produkten eller ersätta den med en liknande produkt som antingen distribueras fysiskt eller elektroniskt. Om den beställda produktens utgivningsfrekvens förändras, ska FPG Media AB fortsätta leverera produkten intill dess att det innestående abonnemangsvärdet är mött. Om den beställda produkten utgår ska FPG Media AB erbjuda en alternativ produkt samt leverera denna intill dess att det innestående abonnemangsvärdet är mött. Återbetalning av innestående abonnemangsvärde kan ske endast om FPG Media AB inte uppfyller ovan beskrivna åtaganden om fortsatt leverans.

När du betalar för en period binder du dig för den perioden. Vi gör inte någon återbetalning av betald period.

Force Majeure

Om FPG Media AB blir utsatt för force majeure, det vill säga om vi eller våra samarbetspartners utsätts för t.ex. krig, krigsliknande händelser, revolution, uppror, myndighetsåtgärd, strejk, lockout, blockad, naturkatastrof, brand, transportstörningar, leveransförbud eller liknande, är FPG Media AB befriade från påföljd att fullgöra vissa förpliktelser om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet gentemot kunderna.

Styckvis köp/engångsbetalning

Ett visst utbud av artiklar och material som Fokus tillhandahåller går att köpa mot en engångsbetalning. Mot ersättning får du dom användare tillgång till en specifik artikel eller material efter eget val. Du får inte del av flera artiklar eller mer material än vad du betalat för i det enskilda fallet. Efter genomförd betalning får du tillgång till artikeln och har tillgång till artikeln så länge den är publicerad på fokus.se.

Vid köp av artiklar och material mot engångsbetalning råder ingen bindningstid och du ingår inte någon form av prenumeration.

Köp av artiklar eller material mot engångsbetalning kan inte ångras, returneras eller återbetalas. Vänligen kontakta FPG Media om du av någon anledning är missnöjd med ditt köp.

Aktuella priser för köp av artiklar mot engångsbetalning framgår vid ditt köp. Priser och avgifter anges alltid inklusive moms. Betalningen sker på angivet sätt genom FPG Medias samarbetspartner gällande engångsköp Sesamy AB, org.nr 559241-5227.

Behandling av dina personuppgifter

Läs vår Person-/Integritetspolicy på www.fokus.se/personuppgiftspolicy

FPG Media AB
Gyllenstiernsgatan 16
115 26 Stockholm

Prenumerationsservice, Flowy AB
Telefon: 08-522 183 15
E-post: [email protected]

Organisationsnummer: 556673-9065
VAT: SE556673906501