I samarbete med Advisa

Semestra billigt i vinter – här är tipsen!

Text:

I vinter är det dags att semestra och koppla av! Detta betyder att det är dags att planera och boka in en resa. Men innan du gör det, se till att du har koll på hur du kan spara pengar. Det finns nämligen flera saker du kan göra för att hitta billiga resor. Vi går igenom alltifrån att samla lån och krediter på ett och samma ställe till vart och när du ska åka.

Var finns det bra och billiga resmål för en vintersemester?

En av de bästa och billigaste resmålen för en vintersemester är Polen. Polen har allt man kan önska sig för en perfekt vintersemester: skidor, snowboard, bra boendemöjligheter och mycket mer. I Polen finns det flera olika skidorter att välja mellan, så man kan alltid hitta ett ställe som passar just ens egna behov och önskemål. Oavsett om man vill ha lite lugn och ro eller om man vill ha mer fart och fläkt, finns det alltid något för alla i Polen.

Så här kan du spara pengar när du planerar din vintersemester!

En av de största utgifterna under vintersemestern är boendet. Om du planerar att åka iväg med familjen eller vännerna, kan det vara en bra idé att hyra ett hus istället för att bo på hotell. Detta ger dig möjlighet att spara pengar på matkostnader, eftersom du kan laga maten själv. Du behöver inte heller betala för dyra aktiviteter, eftersom det finns massor av gratis saker att göra ute i naturen. Att hyra skidor och andra utrustning är också en bra idé, eftersom det ofta är mycket billigare än att köpa allt nytt. Oavsett hur du väljer att spendera din vintersemester, kan det vara en bra idé att planera i förväg för att spara pengar.

Ett sätt du kan spara pengar till din vintersemester är igenom att samla dina lån och krediter på ett och samma ställe.

Det finns flera olika fördelar med att göra detta. För det första så minskar du din månadskostnad, eftersom du betalar mindre i ränta. Dessutom så blir det enklare för dig att hålla koll på dina lån och krediter, eftersom du bara behöver betala en avgiften istället för flera.

Res under lågsäsong om du har möjlighet till det

Res under lågsäsong om du har möjlighet till det. Då är det mindre folk på plats och priserna är ofta lägre. Det finns dock en del saker att tänka på när man reser under lågsäsongen. Vissa ställen är stängda eller har begränsad öppettid, och vissa aktiviteter kan vara inställda. Men det finns också många fördelar med att resa under lågsäsongen. Man får ofta mer tid för sig själv, man slipper köer och man kan upptäcka nya ställen som inte är lika upptrampade som de vanliga turistattraktionerna. Så ta chansen att resa under lågsäsongen om du har möjlighet till det – du kommer inte att ångra dig!

När är lågsäsong i svenska fjällen?

Lågsäsong brukar man säga är de veckor som det inte är lov, exempelvis vecka 2-6. Har du inte barn som endast kan åka på loven är det alltså bra att åka när loven inte är, då är det mycket(!) billigare.