Trumpkampanjen kräver bättre insyn i rösträkningen – och stämmer delstater

Text:

Bild: TT

Fördel för Biden

Presidentvalet i USA är ännu inte avgjort. Just nu leder demokraternas Joe Biden över republikanernas Donald Trump, men rösträkningen pågår fortfarande i flera viktiga delstater. I ett tal sent på onsdagskvällen svensk tid säger Joe Biden att han kommer vinna valet. Samtidigt stämmer Trump delstaterna Georgia, Michigan och Pennsylvania i ett försök att stoppa rösträkningen. Trumpkampanjen vill att deras observatörer ska få bättre insyn i rösträkningen.

SAS kan få böter

I dag har Konsumentombudsmannen beslutat om rättsliga åtgärder mot flygbolaget SAS för hanteringen av återbetalningarna för inställda flyg under pandemin. Bland annat kommer SAS framöver kunna straffas med miljonvite om resenärer inte får tillbaka pengar inom sju dagar, rapporterar Ekot.

Riskersättningen förlängs

Regeringen och januaripartierna har kommit överens om att förlänga ersättningen för personer i riskgrupper som hotas att bli allvarligt sjuka om de smittas av covid-19. Förlängningen gäller till och med 31 mars nästa år, rapporterar Ekot.

Medlare utses i handelskonflikten

I dag ska Medlingsinstitutet utse medlare i konflikten mellan Handels och arbetsgivarna i Svensk handel, rapporterar Ekot. Uppgiften blir att uttolka industrins nysatta märke och vad normen innebär med kostnadsökningar på 5,4 procent de kommande 29 månaderna. Om medlarna inte får parterna till avtal bryter strejk ut nästa fredag.

DEBATT

Försäkringskassan vill ha mer resurser

Socialförsäkringssystemet drar till sig omfattande bidragsbrottslighet och grov organiserad kriminalitet. Försäkringskassan vill därför ha mer resurser för att utreda bidragsbrott, skriver Nils Öberg, generaldirektör Försäkringskassan, på DN Debatt.

"Flytta Brommas resenärer fungerar inte i praktiken"

Att det eventuellt går att få in Brommas 2,5 miljoner resenärer på Arlanda rent teoretiskt är inte detsamma som att det går att flytta och behålla ett väl fungerande regionalflyg från Bromma, skriver Christian Clemens, Svenskt Flyg på SvD Debatt.