Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Kultur

Fokus väljer: Kultur att gå på i helgen

Skivmässa i Solna, besök platsen där Ingrid Bergman fick sitt genombrott och Bondens marknad i Göteborg öppnar för hösten. Detta är några av sakerna du kan göra i helgen.

Stockholm, lördag 28 september:

SKIVMÄSSA: Sugen på att fylla på lagret med LP-skivor? Då ska du ta dig till Solnahallen där en skivmässa arrangeras med ett 100-tal försäljare på plats.

Solnahallen, kl 10

KVINNOPORTRÄTT: Madeleine Santiago ställer ut sin konst med fokus på kvinnoporträtt. Utställningen pågår fredag och lördag.

Hägernäs strands galleri, Catalinavägen 8, Täby, kl 11

FOGELSTRÖM: Vill du gå i fotspåren till Mina drömmars stad? Då ska du bege till Per Anders Fogelströms Terrass, Fjällgatan 30, kl 13 på lördagar. Där håller Ulf Bagge i en vandring i Per Anders Fogelströms gamla kvarter.

Stockholm, söndag 29 september:

GAMLA FILMSTADEN: Sveriges motsvarighet till Hollywood! Gå på en guidad visning på platsen där Greta Garbo och Ingrid Bergman fick sina genombrott.

Greta Garbos väg 3, Solna, Sverige. Kl 14

JANNE SCHAFFER: Premiär för dokumentären om musikern Janne Schaffer gjord av den norske regissören Jarle Eskedal.

Regeringsgatan 74, Stockholm. kl 18. 

LÄS OCKSÅ: Veckans bråk: Gängfajten!

Göteborg, lördag 28 september: 

BONDENS MARKNAD: Elva lördagar från augusti till oktober besöker ett antal producenter från Västsverige Haga med lokalproducerade produkter.

Klockan 10-14

Göteborg, söndag 29 september:

PLAST I HAVET: År 2050 beräknas det finnas mer plast än fisk i haven. Med utställningen Ocean Plastics visar Röhsska museet olika designprojekt där formgivning ses som en del av lösningen, snarare än problemet.

Röhsska museet, kl 11-17

Malmö, lördag 28 september:

GALLERI PÅ SCEN: Kultur och Teaterföreningen Peacock i samarbete med MAF förvandlar teaterscenen till ett galleri där besökare får uppleva en annan atmosfär än den som brukar vara på konstgallerier.

Torpgatan 21, Malmö. Kl 18-00.

Malmö, söndag 29 september: 

GASTRONOMI: Spännande mat- och dryckesevenemang i en vinkällare på Västra Hamnen – vin, öl och whisky med passande smakbitar. Läs mer här!

Västra Hamnen, Malmö. Kl 18. 

Missat något från veckan som gått? Här är veckans viktigaste nyheter!

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera