Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Aktuellt / Inrikes / Utrikes

Veckan som kommer: Första svenska kvinnan i rymden

Det viktigaste att hålla koll på under vecka 39.

Måndag 23 september

Oscar Properties, som gjort sig kända för att bygga exklusiva bostäder, kallar till extra bolagsstämma. Syftet är att underlätta för att ta in extra kapital till bolaget. Bostadsutvecklaren har sedan en tid kämpat med vikande försäljning och har rapporterat stora förluster.

Hummerpremiär

Idag är det första dagen då det i Sverige blir lagligt att börja fiska hummer.

Utrikes

Stefan Löfven deltar vid FN:s klimattoppmöte och vid öppnandet av den allmänna debatten i FN:s generalförsamling. Förutom statsministern finns även klimat- och miljöminister Isabella Lövin, utrikesminister Ann Linde och ministern för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson på plats i New York.

Tisdag 24 september

16 NMR-medlemmar står åtalade

16 män med koppling till NMR (Nordiska motståndsrörelsen) står åtalade för våldsamt upplopp och/eller hets mot folkgrupp efter en demonstration utanför Bokmässan i Göteborg för två år sedan. Förhandling inleds under dagen.

Bättre kontroll av föräldrapenningen

Försäkringskassan ska få bättre kontroll av föräldrapenningen. Under dagen informerar Alexandra Wallin, chef för avdelningen Barn och familj, samt Pia Tegnér, verksamhetsutvecklare, om förändringarna.

Utrikes

Beslut om Francos kvarlevor

Den högsta domstolen i Spanien ska ta beslut om vad som ska ske med general Francisco Francos kvarlevor. Diktatorn avled i november 1975 efter att ha haft makten i 40 år.

Onsdag 25 september

Eskilstuna tingsrätt meddelar domen mot de två män som åtalats för mordet på en man i 30-årsåldern förra året. Mannen sköts med ett hagelgevär.

Utrikes

Första svenska kvinnan i rymden

Jessica Meir, med både amerikanskt och svenskt pass, blir den första svenska i rymden. Astronauten reser till rymdstationen ISS och har sagt i intervjuer att hon ska ta med sig en svensk flagga upp i rymden.

Torsdag 26 september

Kl 12.30 Centerpartiets stämma i Karlstad inleds. Annie Lööf håller tal.

Klockan 13 En tyst minut kommer hållas för säkerheten på landets byggarbetsplatser. Arbetet kommer stanna av helt under 15 minuter på många av Trafikverkets arbetsplatser. Syftet är att manifestera vikten av säkerhet och en god arbetsmiljö.

Kultur

Årets upplaga av Bokmässan i Göteborg inleds. Nordens största kulturevenemang har Sydkorea som ett av mässans teman. På plats finns prinsessan Madeleine.

Det är idag 50 år sedan Beatles släppte sig klassiska album ”Abbey road”. Skivomslaget bestod av att bandmedlemmarna går över ett övergångsställe och bilden är numera ikoniskt.

Fredag 27 september

Utrikes

Brexitpartiet avslutar i London sin månadslånga turné runt landet.

Lördag 28 september

25 år sedan Estoniakatastrofen

Minnesstund vid minnesmonumentet på Djurgården i Stockholm där kronprinsessan Victoria och infrastrukturminister Tomas Eneroth närvarar.

Läs också: 852 döda – 0 har ställts till svars för katastrofen

Utrikes

Presidentval i Afghanistan

Söndag 29 september

Utrikes

I Österrike är det val till parlamentet under dagen.

Stor löpartävling i Berlin

En av världens största löpartävlingar, Berlin Marathon, går av stapel. Nästan 30 000 löpare väntas delta och de snabbaste deltagarna kommer i mål efter drygt två timmar.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera