Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Aktuellt / Inrikes

Svep: Fler väljare mer positiva till SD-samarbete

Fler väljare är positiva till SD och Socialdemokraterna har en plan för hur man ska locka tillbaka LO-väljare man tappat.

Fler positiva till SD-samarbete

En ny Sifo-mätning visar att 61 procent av väljarna vill se ett politiskt samarbete med SD i frågor där åsikterna stämmer överens. För tre år sedan var siffran 38 procent. ”För första gången på 100 år ser vi en väldigt kraftig förändring av den politiska arenan”, säger opinionschefen Toivo Sjörén till Expressen.

Ny plan för LO-väljare

Socialdemokraterna ska locka tillbaka LO-väljare från SD genom att bland annat få in LO-aktiva på politiska poster, där politiska förslag sedan arbetas fram från gräsrötter och uppåt, skriver Aftonbladet.

Kritik mot M:s politik

Ytterligare ett jobbskatteavdrag föreslås av Moderaterna med argumentet att det stimulerar sysselsättningen. Eva Mörk, professor i nationalekonomi, säger i SVT Agenda att det inte går att vetenskapligt bevisa att avdragen faktiskt påverkat sysselsättningen.

Utrikes

Brexit lär fördröjas

Parlamentets talman John Bercow kommer att neka premiärminister Boris Johnson att hålla en skarp omröstning om brexitavtalet under måndagen. Det uppger källor inom det brittiska Labourpartiet för The Guardian.

Debatter

Storstadskommuner som Solna, Sollentuna och Sigtuna skyller på bostadsbrist och skickar nyanlända till glesbygden. Men det är ett sätt att smita från sitt ansvar – och på sikt en förlust för Sverige, skriver tre S-politiker på SvD Debatt.

Det är den gamla skolan som betonade mer traditionell undervisning och inlärning av rigorösa ämneskunskaper som har fostrat de generationer som lyckas skapa lönsamma företag och exportera tjänster och produkter i hela världen, skriver Isak Skogstad, författare och gymnasielärare på Di Debatt.

En allt starkare maktkoncentration och elitisering i många kommuner gör att medborgarna känner sig alltmer utanför. Det är en för demokratin allvarlig utveckling. Kommunerna måste sluta med sin centralisering och med att avskaffa nämnder och förvaltningar, skriver demokratiutredaren Olle Wästberg på DN Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera