Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Aktuellt / Politik

Riksdagsledamot hyrde lägenhet av sin make – förundersökning läggs ner

Förundersökningen mot Emma Carlsson Löfdahl läggs ner. Enligt åklagaren har riksdagsledamoten följt reglerna när hon hyrde en lägenhet av sin egen make.

Det stormade kring riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl i våras, vilket Fokus tidigare skrivit om. Då kom det fram att hon hyrt en bostadsrätt som ägs av hennes make och betalat med ersättning från riksdagen.

I samband med kritiken som väcktes mot Carlsson Löfdahl fick hon lämna Liberalerna och en förundersökning inleddes. Nu väljer dock åklagaren att lägga ner samma förundersökning.

»Utredningen visar inte annat än att riksdagsledamoten betalat hyra till maken på sätt som berättigat till ersättning från riksdagen. Inte heller i övrigt framkommer några omständigheter som grundar misstankar om brott. Förundersökningen ska därför läggas ned«, säger Bengt Åsbäck, vice överåklagare vid särskilda åklagarkammaren i ett pressutskick.

Själv skriver Emma Carlsson Löfdahl, som sitter kvar i riksdagen trots att hon lämnat Liberalerna, i ett Facebook-inlägg att det är skönt att åklagaren kommit fram till samma slutsats som hon gjort: Att bostadsupplägget är i linje med gällande regelverk.

Några planer på att ge upp sin riksdagsplats har hon dock inte.

»Anledningen till att jag stannar kvar är att jag fått förtroendet av väljarna att företräda dem och detta kommer jag att fullfölja«, skriver hon.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera