Aktuellt / Inrikes / Utrikes

Åkesson om resan till Medelhavet: »Vill veta var människorna är på väg«

Åkesson kommenterar sin resa till Medelhavet, ett skogsbolag vill skjuta älgar från helikopter och stor seriekrock i Skåne. Läs mer i morgonens nyhetssvep.

Åkesson: Vill veta var människorna är på väg

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson befinner sig vid den grek-turkiska gränsen för att dela ut flygblad. SD-ledarens huvudbudskap till migranterna är "Sverige är fullt". Enligt han själv har resan även ett ytterligare syfte.

– Mitt huvudsyfte med att vara här är att få en bild av vart de här människorna är på väg, säger Jimmie Åkesson till TV4 Nyhetsmorgon.

Kritiken som han fått från andra politiker avfärdar han dock.

- Jag tycker att de också borde åka ner hit och prata med människor, säger Jimmie Åkesson.

10-tal fordon i krock på grund av halka

Ett 10-tal fordon, varav en buss, hamnade i seriekrock i Klågerup utanför Svedala i Skåne. Det är oklart om någon skadade sig i olyckan, men enligt polisen ska den skett på grund av halt vägglag.

Vill skjuta 80-tal älgar – från helikopter

Sveaskog har problem med älgar. Enligt skogsbolaget gör älgarna stor skada på ett 45 hektar stort skogsområde och vill därför skjuta ett 80-tal av älgarna i Norrbotten och Västerbotten. Det mest spektakulära är dock att man vill skjuta älgarna från en helikopter, rapporterar SVT Norrbotten.

Länsstyrelsen har dock sagt nej till förslaget. Nu är det upp till Naturvårdsverket att säga sitt.

 

DEBATT

”Ett sammanbrott för riksdagens pensionsgrupp tycks aldrig ha varit närmare. Vi ser endast två alternativ som står till buds för pensionspolitiken”, skriver Eva Eriksson, SPF Seniorerna, och Håkan Svärdman, Forena, på SvD Debatt.

"Målen i det läckta utkastet är långt ifrån tillräckligt. Den klimatlag som EU-kommissionen kommer att presentera i dag är mycket kortfattad och består endast av ett fåtal artiklar kring ett gemensamt EU-mål om koldioxidneutralitet till 2050. Målet kan låta ambitiöst men är långt ifrån tillräckligt, skriver Jakop Dalunde (MP), Pär Holmgren (MP) och Alice Bah Kuhnke (MP) på DN Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera