Aktuellt / Inrikes

Svep: Historiskt högt förtroende för Jonas Sjöstedt – avgår i vår

Avgående partiledaren i Vänsterpartiet har väljarnas förtroende, 30 bekräftade fall av coronavirus i Sverige och lönerörelsen går in i ett avgörande skede.

Historiskt starkt förtroende för den avgående V-ledaren Jonas Sjöstedt. I Expressens/Sifos senaste mätning över förtroendet för partiledarna anger 40 procent av väljarna att de har ganska stort eller mycket stort för V-ledaren – en ökning med över tio procentenheter från mätningen i december, skriver Expressen.

Avgörande läge i avtalsrörelsen
Löneförhandlingarna har gått in i ett avgörande skede och arbetsgivarsidan anser det är läge att hålla igen på löneökningarna och teckna ett kort avtal när det är osäkert hur allvarligt coronaviruset kommer påverka ekonomin. Det rapporterar Ekot.

30 bekräftade fall i Sverige 
Coronavirusfallen i Sverige stiger också stadigt och är nu uppe i totalt 30 bekräftade infektioner, skriver SvD.

Storbolag skärper reserestriktioner 

Virusspridningen gör också att svenska storbolag skärper sina reserestriktioner, till exempel har byggbolaget Skanska beslutat att helt stoppa alla internationella affärsresor, uppger Sveriges Radio.

Debatter

De flesta med beroendeproblem har inte sociala problem. Nio av tio vill heller inte söka behandling inom socialtjänsten. Det är dags att sluta utreda frågan och istället ge dem vård, skriver professorerna Agneta Öjehagen och Claudia Fahlke på SvD Debatt.

Den klimatlag som EU-kommissionen kommer att presentera i dag är mycket kortfattad och består endast av ett fåtal artiklar kring ett gemensamt EU-mål om koldioxidneutralitet till 2050. Målet kan låta ambitiöst men är långt ifrån tillräckligt, skriver Miljöpartiets Jakop Dalunde, Pär Holmgren och Alice Bah Kuhnke på DN Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera