Aktuellt / Inrikes

Förra statsepidemiologen: Svenska strategin diskriminerar äldre

Regeringen överväger att bli mer transparenta kring vilka företag som fått stöd under våren och en tidigare statsepidemiolog menar att svenska strategin diskriminerar äldre. Läs mer i svepet!

Hemligt vilka företag som sökt stöd

Vilka företag som sökt och beviljats permitteringsstöd av Tillväxtverket är hemligt. Men nu överväger regeringen att ändra på sekretessreglerna och få myndigheten att bli mer transparenta med utbetalningarna. Det rapporterar Ekot.

”Svenska Coronastrategin diskriminerar äldre"

Den svenska coronastrategin är diskriminerande mot äldre, anser den tidigare statsepidemiologen Annika Linde i Dagens Nyheter. Enligt Linde har det varit mer jämlikt i länder som har stängt ner helt, eftersom alla har tvingats sitta hemma.

Tufft läge i kommande löneförhandlingar

Coronapandemin utmanar de kommande löneförhandlingarna. Eftersom pandemin drabbat branscher och industrier olika hårt ör det extra svårt att komma överens om löneökningar som passar alla branscher, rapporterar Ekot.

Debatter

Det är inte rimligt att nedmontera rättsstaten för att polis och åklagare ska kunna göra sitt jobb. Kravet på att avskaffa muntlighets- och omedelbarhetsprincipen bör avvisas, skriver advokat Thomas Olsson på SvD Debatt.

Det råder elbrist i södra Sverige. Nya investeringar kommer inte till stånd av att en minister förnekar förekomsten av problem. Uppdraget måste vara att lösa detta uppenbara problem, skriver fyra kommunalråd från Gnosjöregionen på Di Debatt.

Skattesänkningar har varit viktigare än att investera i våra utsatta områden. På senare tiden har vi sett ett stort antal mord och skjutningar. Därför behöver nu ett krispaket mot gängkriminaliteten antas snarast, skriver fyra oppositionsborgarråd (S) i Stockholm på DN Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera