Orgasmen sitter i huvudet

Det definieras på sajten Fittkramp som »Mått som anger hur lättrunkad en viss tidning, film eller ljudupptagning kan anses vara«. Men runkabilitet skulle också kunna användas om själva den manslem som ska utlösas.

När jag som 16-åring hade mitt första samlag var det med en omskuren kille som var född i USA där många omskars oavsett religion. Så fin penis jämfört med pappas gamla förhudsballe! Och det hade ju ryktats om den »flänsost« som påstods stinka under förhuden.

Sexualitet, onani och snoppar förekommer rätt frekvent hos judiska författar-genier som Saul Bellow och Jonathan Safran Foer. I den senares roman Här är jag råkar huvudpersonen Jacob Bloch hamna vid en pissränna jämte Steven Spielberg och upptäcker att denne inte är omskuren. Förvånad, kanske till och med avundsjuk.

Omskärelse av pojkar och män har både nack- och fördelar. Känselceller försvinner, men ingreppet kan minska risken för hiv hos kukbäraren. Det kan vara medicinskt önskvärt vid fall av förhudsförträngning och inflammationer. Talgkörtlarna försvinner – flänsosten eller smegman också då antar vi – och ollonet blir mer oskyddat och mindre känsligt. Vilket somliga gillar då de kan ha sex längre före ejakulation.

Andra omskurna killar lider av att det blir svårare att få orgasm och utlösning – vilket dock, enligt mina sexuella investigationer, inte behöver sammanfalla. Orgasmen sitter i huvudet lika mycket som i könsorganen.

Observera att praktiken att omskära pojkar i olika kulturer inte kan jämföras med könsstympning av flickor och kvinnor, även om också klitorisollonet har en förhud, kallad klitoriskappa. Hur »lätt« eller grovt ingreppet på flickorna än är orsakar det svåra skador och smärtor vid sexuellt umgänge, barnafödande eller urinering. Att läsa om detta barbari ger en mardrömmar. Att återställa de kvinnliga genitalierna är komplicerat.

Lite lättare är det att restaurera den manliga förhuden – foreskin restauration – har långa wikiexcerpter på engelska, spanska, italienska, franska och serbiska. Det finns tyngder att hänga på för att tänja ut kvarvarande skinn ovanför ollonet. Samt kirurgiska metoder som går snabbare och kanske inte är lika jobbiga.

En hel del män funderar kring och diskuterar omskärelse på bland annat Flashback. Skulle det kanske göra mig snyggare och sexigare? Där gives råd av den sexsäljande »Mogna-Meloner« som skriver:

»Jag har haft män omskurna som barn som gråtit hos mig för de inte kan runka sig till orgasm. [ … ]

Andra har varit tvungna pga för trång förhud eller medfödda skador [ … ]. Så det har ju på många sätt underlättat för dem och varit positivt med tanke på hur det varit tidigare.

Men att omskära sig för att det ska vara snyggt är ren idioti. Det handlar ju om ett väldigt känsligt område utan garantier för att allt ska funka som vanligt efteråt.«

»Som att knulla med armbågen«, sa enligt en bisexuell vän »nån gammal jude« i ett av alla homo- och queerfora på nätet. Möjligen har bögar ett mer avslappnat förhållande till sina genitalier än heterosexuella män? Min vän jämför hursomhelst resultatet av omskärelse med att spela gitarr: fingertopparna härdas och känsligheten minskar. Liksom kuken när den nöts mot kalsonger, jeans och kanske hårdhandskat runkande.

Apropå onani. För länge sedan fördömdes masturbation av de löjligaste skäl, från Gamla testamentet till modernare tider, säg 1800- och 1900-tal. Då skulle »självbefläckelse« hos män leda till allt från sinnessjukdom till homosexualitet och blindhet. Omskärelse ansågs kunna hind-ra runkeriet. En hel del både religionsyttringar och sekulära trender, som amerikanska NoFap, fördömer onani än i dag. Trots att det dräller av studier som säger att onani är lika nyttigt som naturligt.

Se också sajten beyondthebris.com där judiska och andra omskurna män diskuterar manlig omskärelse. Inte minst under coronapandemin bör man betänka farorna med omskärelse, heter det bland annat.

Till sist lutar jag åt att omskärelse av spädbarn är olämpligt och att myndiga män själva ska få bestämma. Omskuret eller oskuret: osvuret är bäst.

Läs fler krönikor av Nina Lekander här!

Text:

Toppbild: Unsplash