Veckans bråk: Bulletin – sajten som ligger i ett öppet inbördeskrig

Text:

Bild: TT (obs! montage!)

Inför Fotbolls-VM 2006 rök mittfältsstjärnan Fredrik Ljungberg och backjätten Olof Mellberg ihop. Efter en sen tackling från Mellberg bröstade Ljungberg upp sig och verkade vilja slåss med den skäggige degerforsaren som inte var sen med att svara.

På Bulletin utspelade sig liknande scener den senaste månaden. I tidningen Journalisten beskrivs hur tidningens politiska chefredaktör,    Alice Teodorescu, på ett Zoom-   möte försöker berätta om en händelse på redaktionen, men bokstavligen tystas av styrelseordföranden Atta Tarki som stänger av hennes mikrofon. Ivar Arpi utsätts för samma behandling, enligt texten.

Konflikten står mellan ägarna och redaktionsledningen på Bulletin. Ägarna anser att redaktionen är inkompetent och inte publicerar opinionsmaterial som styrelsen vill ha, medan redaktionen i sin tur anser att ägarna ska låta bli att lägga sig i publicistiken.

I januari publicerade en av ägarna på eget bevåg en krönika som han skrivit på sajten. När dåvarande chefredaktören, Paulina Neuding, upptäckte detta avpublicerades texten. Tidningens vd, Pontus Tholin, uppmanade då henne att ta en paus.

Neuding slutade och ersattes av Arpi. I samma veva avslöjades det att Bulletin plagierat nyhetstexter, vilket fick ägaren     Tino Sanandaji att skriva ett Facebookinlägg där han kallade agerandet pinsamt. Senare ska ägaren ha kommit in på ett redaktionsmöte och skrikit åt journalisterna. Arpi bekräftar de uppgifterna, men Sanandaji menar att det är en felaktig verklighetsbeskrivning och går till rasande motattack i en rad Facebookinlägg. Nu vill ägarna byta ut redaktionsledningen och redaktionsledningen vill byta ut ägarna och styrelsen.

Frågor & svar: Det här vet vi om nya Högerbullen