Den hemliga planen

Text:

»De vill peta Sahlin« berättar Metro på förstasidan idag. Tidningen har kommit över en hemlig krisplan författad av ledande socialdemokrater som vill ha [[Margot Wallström]] som statsministerkandidat medan [[Mona Sahlin]] får fortsätta som partiledare.

En kioskvältare? Nja. Inga av de stora nyhetsmedierna har citerat uppgifterna i Metro, trots att de rimligtvis borde anses intressanta.

Metro är en seriös tidning och brukar inte ägna sig åt spekulation. De har de sannolikt inte gjort den här gången heller. Storyn låter inte heller osannolik.

Sahlins förtroendesiffror är katastrofalt låga och socialdemokratiskt dubbelkommando har tidigare prövats i Norge. Att några inom den svenska socialdemokratin kläckt den här idén är alltså fullt troligt. Men det är lite för många obesvarade frågor. Vilka är de ledande socialdemokraterna? Handlar det om ett nätverk av ledande personer eller är det bara några missnöjda skånska sossar som suttit på Savoy i Malmö och skrivit ihop en kupp-plan på servetten?

Jag vill veta mer.