Adjö – och på återseende!

Det är nu över sex år sedan som idén om Fokus föddes. Det var visionen av ett nyhetsmagasin som vågar lyfta fram de frågor som andra inte vågar. Som kan återupprätta det berättande reportaget. Som kan se människorna i det lilla och i det stora. Det som gör att journalistik känns meningsfull.

För två år sedan fick jag så det första exemplaret i min hand, med underbara bilder på tunt, lätt prasslande papper. En unik tid följde med briljanta medarbetare och engagerade läsare.

I dag står Fokus på fast mark. Upplaga och annonsintäkter har passerat en kritisk nivå och ökar stadigt. Visionen lever.

Nu ska jag förändra debatten på ett annat sätt. Jag har fått en unik chans att starta och leda en tankesmedja med grön och liberal inriktning, med det bästa inom seriös forskning, entreprenörskap, folkbildning och debatt. Därför slutar jag på Fokus.

När vi startade Fokus sade vi att vi skulle fylla ett stort tomrum i Sverige, som saknade det klassiska nyhetsmagasinet. Nu är det tomrummet fyllt. Ett tomrum blir dock kvar hos mig efter Fokus.

Jag kommer dock fortsätta skriva i Fokus var tredje vecka. Så tack till alla er läsare, för den tid som har varit, och på återseende i spalterna!

Text: Martin Ådahl