Extra

Redaktionen väljer


KONST 

När hon var liten tog pappan livet av sig och lämnade efter sig en låda med familjefotografier. Den som en gång hamnat framför Gunnel Wåhlstrands jättelika tuschmålningar – »kopior« av dessa fotografier – vet känslan. Svindel. EW

Gunnel Wåhlstrand, Magasin III i Stockholm, från den 11 februari.


TV

trappan-t-1

Då operatenoren Rickard Söderberg samlar stadens uteliggare för att bilda en kör, blir resultatet mer än behjärtansvärt. Det blir riktigt bra tv. Där denna fråga ställs på sin spets: I vilket typ av samhälle vill vi leva? EW

Sista avsnittet av »Gatans kör« visas den 15 februari i SVT1, samtliga avsnitt finns på SVT Play.


BOK

För hundra år sedan klev en humorlös bolsjevik in i en tågvagn i Zürich och reste mot Petrograd, via Stockholm och Haparanda. Innan året var slut ledde han den nybildade sovjetstaten. Historikern Catherine Merridale följer Lenin i spåren. JH

»Lenins resa« ges ut av Historiska media (i övers. av Claes Göran Green).

lenins-resa-1

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera