Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Forskarna bakom rankningen

För fjärde året i rad har en forskargrupp vid Internationella handelshögskolan i Jönköping tagit fram Bäst att bo-listorna för Fokus. Här är ekonomerna bakom siffrorna.

Jonna Rickardsson, doktorand i Jönköping, forskningscentrumet Cense, Centre for Entrepreneurship and Spatial Economics, samt vid SOM-institutet i Göteborg. Hon forskar inom regionalekonomi med fokus på mediekonsumtion och beteendeekonomi. Hon har satt ihop äldreindexet.

Orsa Kekezi, doktorand i Jönköping. Hon forskar inom regionalekonomi och media samt undersöker betydelsen av sociala interaktioner i kunskapsspridning och utveckling. Orsa Kekezi är ansvarig för arbetsmarknadsindexet.

Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi med inriktning på regionalekonomi. Hennes forskning fokuserar på migrationsmönster, humankapital och urbanisering.

Charlotta Mellander är projektansvarig för arbetet med Bäst att bo.

Tina Wallin, doktorand i Jönköping. Hon försvarar i höst sin avhandling som handlar om innovationer och tillväxt ur ett regionalt perspektiv. Tina Wallin är ansvarig för Bäst att bo om man är ung.

Sofia Wixe är också medlem i forskargruppen, men inte med på bilden. Hon är doktor i nationalekonomi vid Internationella handelshögskolan i Jönköping samt forskningscentrumet Cense. Hon forskar om regionalekonomi, med fokus på hur tillgång till kunskap och mångfald driver tillväxt och utveckling. Sofia Wixe har sammanställt familjeindexet.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera