Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Årets Svensk

Årets Svensk

Vem blir det?

För tolfte året i rad utses Årets svensk under ledning av Nyhetsmagasinet Fokus. Vem har i år "visat prov på självständighet och originalitet i ett land som på gott och ont gillar det samstämmiga och välanpassade"?

Nytt för i år är att pristagare även utses i underkategorier som spänner från kultur till medicin och teknik. Några av Sveriges mest intressanta personer, en del kända en del ej, får tillfälle att berätta om sin verksamhet.

14 December på Cirkus i Stockholm

Juryn i årets svensk består av Bengt Jangfeldt, docent, författare och översättare, Emma Frans, dr i medicinsk epidemologi, Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap, Camilla Thulin, designer och företagare, Maria Ranka, vd för Stockholms Handelskammare, Anna Grönlund Krantz, chef strategisk kommunikation Skandia och Maria Guggenberger, hållbarhetschef ATG. Ordförande är Fokus politiske redaktör Johan Hakelius.

Kravspecifikationen för Årets svensk lyder:

Utmärkelsen Årets svensk ska tilldelas en person som under året stuckit ut på ett sätt som förändrat Sverige till det bättre. Det kan, men måste inte innebära att personen gjort sig känd i offentligheten. Det centrala är att vinnaren visat prov på självständighet och originalitet i ett land som på gott och ont gillar det samstämmiga och välanpassade. Det är naturligt om Årets svensk har gjort sig fiender, inte bara vänner, för det är svårt att åstadkomma något värt att belöna, utan att det har ett pris.

 

Anmälan sker till aretssvensk2017@fokus.se senast den 1/12

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera