Extra

Välkommen till Fokus Janne Sundling

Vem är du?

– Stockholmare sedan 1981 men i grunden västgöte. Född i Borås och uppväxt i Skövde. Men också bott i Gävle, Trollhättan och Skåne. Gift med en kriminalvårdare och har en son som är ambulanssjukvårdare. Och två fantastiska barnbarn.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har varit journalist sedan 1981, efter att dessförinnan varit charkuteriarbetare och ombudsman. I många år var jag frilans åt ett antal tidningar, som Resumé, Månadsjournalen, SVT med flera. De senaste tre åren har jag jobbat för Dagens Samhälle.

Vad kommer du att skriva om?

Politik i vid mening. Kanske med utflykter i näraliggande ämnen. Jag har till exempel intresserat mig rätt mycket åt bostads- och infrastrukturfrågor.

Du har en gedigen lista artiklar för Fokus räkning, nu har du chansen att rekommendera någon. 

– Kanske Sveriges Florida. Den handlar om platserna och kommunerna som lockar äldre inflyttare. En trend som säkert förstärkts sedan den här publicerades 2011. Att jaga barnfamiljer behöver inte vara så kommunalekonomiskt lönsamt. Friska pensionärer däremot!

Snart är det jul, vad ska du göra då?

Ta det lugnt, läsa, ta en julsnaps och trilla köttbullar. Samt besöka barn och barnbarn.

Läs Janne Sundlings texter från Fokus här.

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera