Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Veckans bråk

Högerfajten

»Sorg och skam, Ulf Kristersson«

Så löd rubriken till Alex Schulmans Expressenkrönika som fick halva borgerligheten att slänga sig efter högafflarna. Schulman beklagade att Moderaterna, som han såg det, positionerat sig bredvid Sverigedemokraterna.

»Kan vi bestämma oss för att inte låta komiker och krönikörer sätta agendan? För mig är det en gåta att människor som denne Schulman har betraktats som någon form av auktoritet i frågor han inte behärskar«, dundrade den moderata riksdagskandidaten Ann Heberlein på Twitter.

Hon sufflerades av Timbros Andreas Johansson Heinö:

»Jag är också kritisk till Moderaternas invandringspolitiska utspel men det är just sådana här hysteriska motreaktioner – angrepp på ›humanismen‹, ›blixtkrig‹ – som ger bränsle åt dem som vill spinna på att invandring inte får kritiseras.«

Men det fanns de som hyllade Schulmans hårda ord mot högerpartiet.

»Ifall du undrar om du behöver engagera dig för ett värdigt samhälle så kommer ett svar här«, skrev Vänsterpartiets Ulla Andersson.

»Moderaternas lika skamlösa som skandalösa utveckling mot avgrunden«, kommenterade idéhistorikern Sven-Eric Liedman.

Margareta Winberg, tidigare jämställdhetsminister i Göran Perssons S-regering, blev så inspirerad av artikeln att hon på Facebook tillkallade forna makter:

»Mycket läsvärt av Alex Schulman. Nu är (M) ute i mycket grumligt vatten. Fy! var är du Fredrik Reinfeldt?«

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera