Inrikes

Lööfs förslag: Alliansen + MP

Fokus svep: Annie Lööfs sonderingsuppdrag löper snart ut.

Lööf sonderar

Centerpartiets Annie Lööf fortsätter sitt sonderingsuppdrag där huvudspåret är Alliansen och MP. Det uppger Liberalernas partiledare Jan Björklund för Expressen.

– Jag vill att alliansen ska hålla ihop. Jag har ju haft ett flertal möten under de här dagarna med de fem partier som jag nu för samtal med, säger Annie Lööf, enligt Expressen. Läs om när »när Alliansen blev Anniansen här«.

Hård intern press på C – samarbetar med SD lokalt

Efter att ha fått kritik från både distriktsordföranden och partiledningen ska Centerpartiet i Bengtsfors nu fundera till på måndag om de ska gå vidare med SD-samarbetet. Läs mer här.

Åkesson: Lööf har fått för mycket tid

Jimmie Åkesson (SD) anser att Annie Lööf har fått för mycket tid på sig i sitt sonderingsuppdrag, säger han i en intervju med Expressen.

– Jag tycker det är dags att vi går till kammaren med skarpa förslag nu. Det har pratats i över två månader och inget har hänt. Nu är det dags för partierna att bekänna färg, partierna får backa och gör man inte det då har vi ett nyval.

Debatter

Gör om statsministeromröstningen så att den liknar budgetomröstningen. I stället borde statsministeromröstningen göras om så att den liknar budget­omröstningen, skriver Martin Peterson, expert på beslutsteori, på DN Debatt.

Sveriges nya regering behöver driva på elektrifieringen av fordonsflottan, skriver Volkswagen personbilars Sverigechef Sten Forsberg och Power Circles vd Olle Johansson, på DI Debatt.

»Jag är ledsen över att man har kastat ut mig från nomineringskommitténs förslag på kandidater till EU-valet (…) Jag vill vara med i Moderaternas team och hjälpa till att vinna Europavalet 2019 och med hjärna och hjärta kämpa för att ger en starkare röst till Moderaterna och svenska folket i Europa. Jag hoppas därför att Moderaternas partiråd ska sätta mig på listan«, skriver Anna Maria Corazza Bildt, på SVD Debatt.  Läs Fokus intervju med Anna Maria Corazza Bildt här.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera