Inrikes

Svep: C röstar nej till Kristersson

Moderaternas Ulf Kristersson kommer inte att klara morgondagens votering och SSU riskerar att förlora sitt verksamhetsstöd är nyheterna i Fokus svep.

Nej till Kristersson som statsminister

Centerpartiet kommer att rösta nej till Ulf Kristersson (M) som statsminister i morgondagens votering. Det meddelar partiledaren Annie Lööf i TV4 Nyhetsmorgon. I och med Centerns besked har riksdagen ingen möjlighet att rösta igenom Ulf Kristersson.

Carl Bildt: Jag förstår inte C och L

Moderaternas Carl Bildt är kritisk till Centerpartiet och Liberalernas resonemang angående morgondagens omröstning.

– De ska inte trycka på knappen för- eller emot Jimmie Åkesson (SD), säger han i SVT:s agenda.

SSU riskerar att förlora verksamhetsstöd

Efter skandalerna riskerar Socialdemokraternas ungdomsförbund att förlora sitt verksamhetsstöd om SSU Skåne inte presenterar en handlingsplan, skriver SVT Nyheter.

– Vi kräver att vi får deras handlingsplan på vårt bord senast på måndag, säger Annelie Karlsson (S), vice ordförande i partistyrelsen i Skåne.

Totalt rör bidraget 350 000 kronor.

Debatter

Bethard kommer att ta bort »alla spel på de lägre divisionerna och på ungdomsmatcher ur vårt utbud«, skriver Bethard vd Erik Skarp på DI Debatt. Han uppmanar branschkollegor och konkurrenter att hänga på.

Primärvården i Stockholms läns landsting får 1,4 miljarder kronor mer under nästa mandatperiod. Det meddelar en blågrön koalition i Stockholm på DN Debatt.

Liberalerna bör ge Ulf Kristersson (M) möjlighet att bli statsminister. Det Torkild Strandberg (L), kommunalråd i Landskrona, på SVD Debatt.  Läs Fokus »konsten att tämja ett SD« här.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera