Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Bannons EU-kampanj oroar EU-minister

EU-valet och regeringsbildningen är nyheterna i Fokus svep.

Bannons EU-kampanj oroar EU-minister 

Inför EU-valet har Trumps förre chefsstrateg Steve Bannon bestämt sig för att kampanja. Oroande, anser EU-minister Ann Linde, rapporterar Ekot.

– Steve Bannon visade i den amerikanska valrörelsen att han inte drog sig för att använda olika kampanjsorter som vi helst inte vill ha.

– Till exempel att använda Twitter och Facebook för att analysera människors preferenser och sen skicka ut desinformation till de grupperna.

Löfven redo att göra eftergifter

Socialdemokraterna har i förhandlingarna med C och L varit villiga till nya eftergifter, skriver SVT Nyheter och hänvisar till källor.

På måndag ska talmannen Andreas Norlén presentera en statsministerkandidat inför omröstning två dagar senare.

Toppliberaler: Släpp fram Stefan Löfven

I går skrev åtta tunga liberalpartister, däribland Gulan Avci, Mats Persson och Allan Widman, att de vill att Liberalerna släpper fram Ulf Kristersson (M) som statsminister. I dag svarar fem andra toppliberalerar, däribland Lotta Edholm och Cecilia Wikström, att de förordar Stefan Löfven. En M-ledd regering skulle i praktiken institutionalisera SD som vågmästare, skriver de på Aftonbladet debatt.

Debatt

Nästa regering måste ha en strategi för att locka fler internationella topptalanger till Sverige, skriver Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer och migrationspolitiske talesperson Johan Forssell, på DI debatt.

Nästa regering måste ta fram ett resolut åtgärdspaket för våldsbejakande extremism, skriver Ann-Sofie Hermansson (S), oppositionsråd i Göteborg, på DN debatt.

»När de öppna gränsernas politik och känslorna fått styra har förnuft, logik och demokratisk anständighet fått stå tillbaka. Centerpartiet kan tydligt exemplifiera ett parti i demokratisk kris«, skriver kommunalrådet Stefan Hanna som uteslutits av Centern, på SvD Debatt.

 

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Blogg / Ekonomi

Bolagsjättar med egen utrikespolitik

Bolagsjättarna är numera stora som stater och beter sig också som nationer - med en helt egen utrikespolitik.

Ekonomi / Utrikes

Grispest höjer köttpriset i Kina – väcker symbolisk oro

En svinpest har drabbat Kina. Det driver upp fläskpriset – vilket skapar en ekonomisk oro i landet.

Blogg / Ekonomi / Inrikes

Göran Persson går i Carl Bildts fotspår

Blogg: Göran Persson vägrar sälja aktier när nya uppdrag adderas till portföljen. Carl Bildt har gjort likadant. Enda skillnaden – den ene är socialdemokrat.

Prenumerera