Inrikes

Toppliberaler: Släpp fram Ulf Kristersson

Åtta tunga liberalpartister vill se Ulf Kristersson som statsminister. Och LSS-utredningen har läckt.

Toppliberaler: Släpp fram Ulf Kristersson

Åtta tunga liberalpartister, däribland Gulan Avci, Mats Persson och Allan Widman, vill att Liberalerna släpper fram Ulf Kristersson som statsminister. De skriver på Expressen debatt att svensk liberalism blir svagare om S bildar regering och ett konservativt block skapas som följd.

LSS-utredning läcker

Personer under 16 har ingen rätt till statlig assistans och begränsa antalet timmar för aktiviteter per vecka. Det är några av förslagen som läckt ut från den nya LSS-utredningen, skriver Ekot.

Den 10 januari ska utredningen lämnas över till regeringen.

Hultquist: Sverige missar brigadmålet

Sverige kommer inte att nå målet om att ha två fullt utrustade armébrigader 2020. Det säger försvarsminister Peter Hultqvist i en intervju med Sveriges Radio.

– När man lägger om stora organisationer blir det ofta förseningar. Men vi är definitivt på rätt väg, säger han till Sveriges Radio.

Debatter

 Sverige måste stärka det marina försvaret, skriver Bo Rask, sekreterare Kungliga Örlogsmannasällskapet och kommendör, på DI Debatt.

Ta bort hyresregleringen för gamla hyresrätter, skriver Roland Andersson och Lars Jonung, på DN Debatt.

Det är inte migration från Afrika som är anledningen till ebolalarm i Europa. Det finns faktiskt inte ett enda sådant känt fall. Vi är förvånade och oroliga över hur okunnig både allmänhet och medier är när det gäller ebola, skriver företrädare för Läkare utan gränser, på SvD Debatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera