Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Svep: Tobé vill skärpa EU:s flyktingpolitik

Intervjuer med EU-toppkandidater och Margot Wallström om Israel och Palestina. Det är nyheterna i Fokus svep.

Tomas Tobé vill skärpa EU:s flyktingpolitik

Moderaternas toppkandidat Tomas Tobé vill göra om EU:s flyktingpolitik. Det säger han i en intervju med Aftonbladet.

– Sverige är fortfarande det sjätte största mottagarlandet sett till befolkning, även efter att vi har skärpt vår migrationspolitik. För oss är det oerhört viktigt att få fram en gemensam invandringspolitik som i förlängningen kommer innebära lägre invandring till Sverige, vilket behövs, säger han till tidningen.

Alice Bah Kuhnke vill driva igenom en metoo-lag för EU

Miljöpartiets toppkandidat Alice Bah Kuhnke vill driva igenom en metoo-lag för EU. Det säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet.

Margot Wallström ångrar ingenting om Palestina

 Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) är stolt över beslutet att erkänna Palestina som stat. Det säger hon i en intervju med Agenda. Hon beskriver relationen till Israel som »utbyte som är fullt funktionellt«.

– Det spelar ingen roll, jag kan fortfarande tala med Israel. Vi visste att de skulle låta oss betala ett pris, de är rädda att fler ska följa efter, säger Margot Wallström. 

Debatter

Ulf Kristersson (M), Elisabeth Svantesson (M) och Niklas Wykman (M) presenterar på DN debatt sex utgångspunkter för en moderat reformplan.

»Vi diskuterar gärna en bred skattereform med de fyra partierna som står bakom januariöverenskommelsen. Men då måste de presentera mer än bara allmänna önskemål. I väntan på det arbetar vi vidare med den moderata skattereformen för en ny svensk modell«, skriver de.

»Regeringen kraftsamlar när det gäller nedrustning och icke-spridning av kärnvapen. Som ett led i detta planeras en högnivåkonferens i Stockholm den 11 juni dit en bredd av länder bjudits in, med en gemensam ambition att verka för konkreta resultat som för oss närmare målet om en kärnvapenfri värld«, skriver utrikesminister Margot Wallström (S), på SvD debatt.

»Med rätt reformer kan euron utmana dollarn«, skriver EU-kommissionären Valdis Dombrovskis, på DI debatt.

 

 

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Analys / Ekonomi

Den motvilliga skattesänkaren

Budgeten för 2020 sätter punkt för värnskatten från 1995. Vinnarna är rika och män.

Analys / Ekonomi

Sidea: Svenskt bistånd är som ryska dockor

Man kan ägna mycken tid åt att reda ut alla budgetposter, skriver Emanuel Sidea.

Ekonomi

Jan Larsson blir konkurrent till Persson

Jan Larsson, S tidigare valgeneral, går till Handelsbanken – och blir därmed konkurrent till sin förre chef Göran Persson.

Prenumerera