Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Svep: Wallström lämnar besked om kärnvapen

Sveriges utrikesminister träffar USA:s dito och debatt mellan EU-kandidater i Fokus svep.

Wallström lämnar besked om kärnvapen                    

Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) tänker lämna ett besked om kärnvapenförbud »inom kort«. Det säger hon efter sitt möte med USA:s utrikesminister Mike Pompeo, skriver TT.

– Vi behöver titta på det, se hur mycket tid vi behöver för att sammanställa remissvar. Sedan behöver det stämmas av med andra partier, säger Wallström.

Debatt mellan toppkandidater 

Det blev hätsk stämning när EU:s toppkandidater Sara Skyttedal (KD), Malin Björk (V) och Karin Karlsbro (L) debatterade om EU ska ha en gränspolis i SVT:s aktuellt.

– Vi behöver se till att stoppa internationell brottslighet och terrorism. Men om vi också ska upprätthålla vår gräns när det gäller den reglerade invandringen behöver vi också en gemensam gräns, säger Karin Karlsbro (L).

Malin Björk (V) anser att förslaget är en »ytterst dålig idé”.

– Vad vi ser är att man vill kasta pengar över tiotusentals beväpnade gränspoliser i EU-regi för att stänga EU:s gränser, medan vi andra har stått upp för en human och solidarisk flyktingpolitik.

Debatter

»Politikerna måste rätta till finansbranschens systemfel«, skriver Fair Finance, på DN debatt.

»För att möta klimatförändringarna krävs att Sverige ökar sin skogsproduktion – både för att binda koldioxid och för att ersätta fossilbaserade produkter med biobaserade«, skriver Björn Hägglund, tidigare generaldirektör för Skogsstyrelsen och vice koncernchef Stora Enso, på DI debatt.

»Sveriges 33 000 hemlösa måste få en bostad och möjlighet att delta i vårt samhälle. Lärdomar kan hämtas från bland annat Finland«, skriver  Stockholms Stadsmission Marika Markovits, på SvD debatt. 

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Analys / Ekonomi

Den motvilliga skattesänkaren

Budgeten för 2020 sätter punkt för värnskatten från 1995. Vinnarna är rika och män.

Analys / Ekonomi

Sidea: Svenskt bistånd är som ryska dockor

Man kan ägna mycken tid åt att reda ut alla budgetposter, skriver Emanuel Sidea.

Ekonomi

Jan Larsson blir konkurrent till Persson

Jan Larsson, S tidigare valgeneral, går till Handelsbanken – och blir därmed konkurrent till sin förre chef Göran Persson.

Prenumerera