Inrikes

Svep: Wallström lämnar besked om kärnvapen

Sveriges utrikesminister träffar USA:s dito och debatt mellan EU-kandidater i Fokus svep.

Wallström lämnar besked om kärnvapen                    

Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) tänker lämna ett besked om kärnvapenförbud »inom kort«. Det säger hon efter sitt möte med USA:s utrikesminister Mike Pompeo, skriver TT.

– Vi behöver titta på det, se hur mycket tid vi behöver för att sammanställa remissvar. Sedan behöver det stämmas av med andra partier, säger Wallström.

Debatt mellan toppkandidater 

Det blev hätsk stämning när EU:s toppkandidater Sara Skyttedal (KD), Malin Björk (V) och Karin Karlsbro (L) debatterade om EU ska ha en gränspolis i SVT:s aktuellt.

– Vi behöver se till att stoppa internationell brottslighet och terrorism. Men om vi också ska upprätthålla vår gräns när det gäller den reglerade invandringen behöver vi också en gemensam gräns, säger Karin Karlsbro (L).

Malin Björk (V) anser att förslaget är en »ytterst dålig idé”.

– Vad vi ser är att man vill kasta pengar över tiotusentals beväpnade gränspoliser i EU-regi för att stänga EU:s gränser, medan vi andra har stått upp för en human och solidarisk flyktingpolitik.

Debatter

»Politikerna måste rätta till finansbranschens systemfel«, skriver Fair Finance, på DN debatt.

»För att möta klimatförändringarna krävs att Sverige ökar sin skogsproduktion – både för att binda koldioxid och för att ersätta fossilbaserade produkter med biobaserade«, skriver Björn Hägglund, tidigare generaldirektör för Skogsstyrelsen och vice koncernchef Stora Enso, på DI debatt.

»Sveriges 33 000 hemlösa måste få en bostad och möjlighet att delta i vårt samhälle. Lärdomar kan hämtas från bland annat Finland«, skriver  Stockholms Stadsmission Marika Markovits, på SvD debatt. 

 

Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.

Logga in
eller

Köp FOKUS ONLINE utan bindningstid!

Prova 1 månad för 1 krona

Kampanjpris 1 krona första månaden därefter 149 kronor per månad.

Detta ingår:

Obegränsad tillgång till alla online-artiklar.

Aktuella analyser och fördjupningar.

Dagligt nyhetsbrev.

Fokus på samhällsfrågor, politik, ekonomi, kultur och vetenskap.

Fortsätt

Jag godkänner villkoren för Fokus (FPG Media AB).

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera