Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Svep: Liberalerna vill ha mer i budgeten

Liberalerna höjer kraven för regeringssamarbetet, Skatteverket får mer muskler och så får regeringen applåder av Centerpartiet. Allt i Fokus svep.

Om en månad ska S+MP-regeringen och dess liberala samarbetspartier L och C presentera sin första höstbudget. Då signalerar Liberalerna att man har nya krav på samarbetet. Enligt TT vill L bland annat öka resurserna till kriminalvården.

C ger Löfven tummen upp

Regeringen vill ge mer pengar till glesbygden, det gillas av samarbetspartnern Centerpartiet.

– Det här förslaget gynnar de kommuner vi skulle behöva gynna de kommande åren, inte sällan mindre landsbygdskommuner som har ett riktigt tufft beting för att få den kommunala ekonomin att gå ihop, säger C:s ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström till Ekot.

Skatteverket får vassare tänder

Nu kommer en ny lag som ger Skatteverket rätt att utreda misstänkt penningtvätt och falska identiteter. Dessutom ger lagen Skatteverkets underrättelsetjänst mer handlingsutrymme, samtidigt som den effektiviseras, skriver DN.

Debatter:

”För att svenska klimatsatsningar ska leda till lägre utsläpp krävs att de kombineras med åtgärder som krymper det tillåtna utsläppsutrymmet inom EU:s utsläppshandel och under den så kallade ansvarsfördelningsförordningen. Regeringen bör därför lägga in åtgärder som stöder detta i budgeten för 2020”, skriver miljökonsulten Magnus Nilsson på DN Debatt.

”Det är hög tid att regeringen börjar tala öppet om den dolda skatten i socialförsäkringarna och höjer taken i sjukförsäkringen och a-kassan. Låga ersättningsnivåer riskerar annars att urholka välfärden”, skriver Göran Arrius på Saco på SvD Debatt.

”Anledningen till att det blir rättsliga konflikter i samband med nyproducerade lägenheter är de formkrav som finns för förhandsavtal och upplåtelseavtal. Det här borde de byggande bolagen ha tänkt på. Bostadsutvecklarna kan inte på egen hand ändra tiden för inflyttning”, skriver bostadsrättsexperten Ingrid Uggla på DI Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Blogg / Ekonomi

Bolagsjättar med egen utrikespolitik

Bolagsjättarna är numera stora som stater och beter sig också som nationer - med en helt egen utrikespolitik.

Ekonomi / Utrikes

Grispest höjer köttpriset i Kina – väcker symbolisk oro

En svinpest har drabbat Kina. Det driver upp fläskpriset – vilket skapar en ekonomisk oro i landet.

Blogg / Ekonomi / Inrikes

Göran Persson går i Carl Bildts fotspår

Blogg: Göran Persson vägrar sälja aktier när nya uppdrag adderas till portföljen. Carl Bildt har gjort likadant. Enda skillnaden – den ene är socialdemokrat.

Prenumerera