Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Aktuellt / Inrikes / Utrikes

Svepet: Fler ofredanden på badhus i Stockholm – fördubbling på ett år

Trump vill träffa visselblåsaren, antal ofredanden ökar på badhus i centrala Stockholm och en man skottskadades under natten. Detta och mer i dagens svep.

Man sköts i benet i Kristianstad 

Vid 04-tiden natten till måndag kom ett larm in till polisen om skottlossning i Kristanstad. När polisen kom till platsen, ett bostadsområde, hittades en man i 20-årsåldern som blivit skjuten i benet.

Ingen person är gripen, men enligt SVT finns det vittnen som gjort iakttagelser på platsen.

10-tal ofredande på badhus i centrala Stockholm

I år har det kommit in ett 10-tal anmälningar på Eriksdalsbadet i Stockholm. Det är en fördubbling mot förra året då fem anmälningar till fritidsförvaltningen i Stockholm. Enligt förvaltningen är ökningen oväntad då man 2016 genomförde ett par åtgärder som fick ner antalet ofredanden.

– Det finns inget klart mönster, det är svårt att spekulera i varför det har ökat, säger Niklas Pettersson på idrottsförvaltningen i Stockholm till SR.

UTRIKES

Trump vill möta visselblåsaren

President Donald Trump går ut i ett inlägg på Twitter och säger att han vill träffa visselblåsaren som avslöjade vad som sades mellan Trump och Ukrainas president. Det var i juli som Trump i ett samtal med Volodymyr Zelenskyj bad honom titta närmare på presidentkandidaten Joe Biden – vilket fått många amerikanska politiker att kräva att en process om riksrätt inleds mot Trump.

Enligt DN menar visselblåsarens juridiska ombud att Trumps krav kan hota klientens säkerhet.

DEBATT

"Industrin skönmålar e-cigaretter"

”En kartläggning av e-cigarettens potentiella hälsoeffekter krävs för att nyansera den rådande bilden av e-cigaretten som nästintill ofarlig – en bild som till stora delar formats av den industri som tjänar stora pengar på att göra nya generationer till nikotinister”, skriver flera debattörer på SvD Debatt.

”Kriminellt beteendemönster hos unga går att förändra”

”Samhället ska vara hårt mot kriminella handlingar, men också skapa förutsättningar för att ungdomarna ska ha möjlighet att välja den rätta vägen.

Principen som skall vara vägledande är att ju värre kriminalitet, desto mer ihärdiga behöver vi vara. Ett förändrat mänskligt beteende får vi inte genom bara hårda tag. Vi måste arbeta systematiskt och tänka långsiktigt för framtiden”, skriver socionomerna Gustav Gabrielsson och Johanna Thorn på SVT Opinion.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera