Aktuellt / Inrikes / Utrikes

Svep: Regeringen vill skärpa kraven för villkorlig frigivning

Kraven för villkorlig frigivning kan skärpas, Erdogan och Putin har nått en överenskommelse och ett nederlag för Boris Johnson i brittiska parlamentet.

Skärpta krav vid villkorlig frigivning, föreslår regeringen. Endast de som deltar i vård och behandling och inte missköter sig ska kunna komma ut efter två tredjedelar av strafftiden, lyder ett förslag i det 34-punktsprogram med brottsbekämpande åtgärder som lades fram nyligen, rapporterar SR.

Materialkrisen 

I materialkrisens spår visar det sig att de fem regioner som tecknade avtal med Apotekstjänst för leverans av sjukhusutrustning inte tog referenser i samband med upphandlingen, rapporterar SVT Nyheter.

UTRIKES

Gårdagens uppgörelse mellan Turkiets president Erdogan och Rysslands Putin om Syrien är en triumf för bägge - och för Syriens ledare Bashar al-Assad, menar ett flertal analytiker hos bland andra CNN, som också konstaterar att beslutet är en katastrof för kurdernas självstyre.

Johnson röstades ner

Boris Johnsons snäva tidsplan röstades ner i det brittiska parlamentet igår. Storbritannien går till nyval om EU föreslår ytterligare en tre månader lång förlängning av brexit, säger en regeringskälla till BBC.

DEBATT

Klimatkompensation genom trädplantering i fattiga länder leder ofta till negativa effekter för lokalbefolkningen, ökar bristen på mark för matproduktion, och har en osäker effekt över lång tid. Dessa problem skulle i stor utsträckning kunna undvikas om man i stället klimatkompenserade med växande träd på svensk mark, skriver klimatforskaren Stefan Wirsenius på DN Debatt.

Förnybara kraftkällor är mindre sårbara för nyckfulla uranleveranser från Ryssland. Dessa energisystem är billigare, flexiblare och framförallt – de byggs ut på marknadsmässiga villkor, skriver Centerns Rickard Nordin på SvD Debatt.

Ett upphandlat fondtorg ska säkra kvaliteten i PPM-systemet, men möter kritik. Bombastiskt meddelas nu vilka negativa konsekvenser som är att vänta, men faktum är att vi nu sätter pensionsspararna främst, skriver socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) på Di Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera