Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes / Politik

Han ska stärka Liberalerna i skolfrågan

Debattören Isak Skogstad blir ny skolpolitisk expert hos Liberalerna. Han väntas bli en tillgång för ”lärarnas parti”.

Under tidigare partiledaren Jan Björklund rådde ingen tvekan om att Liberalerna skulle vara partiet som närmast förknippades med skolfrågan. Under hans tid som utbildningsminister genomfördes flera förändringar på skolområdet.

Men sedan Björklund slutade har utspelen från partiet blivit färre.

Det har inte stört Björklunds kritiker, som bland annat vänt sig mot det höga reformtempot. En av de som varit skeptisk mot Björklunds politik är den nuvarande partiledare Nyamko Sabuni. Hon har lovat att förändringar på skolområdet i framtiden ska vara förankrade i forskningen. Och att partiet ska lyssna mer på lärarkåren.

Kanske är det därför inte förvånande att Liberalerna nu anställer Isak Skogstad som skolpolitisk expert.

Han är lärare och har gjort sig känd i offentligheten som en energisk debattör i skolfrågan. Isak Skogstad har en bakgrund i Liberalerna och var en av de som tidigt stödde Nyamko Sabuni i kampen om partiledarposten. 2018 tilldelades Skogstad Bertil Ohlininstitutets pris för årets debattör.

Att Sabuni anställer Skogstad lär tas emot positivt av den del av partiet där stödet för Björklund varit starkast, och där man oroat sig för att partiet med den nya ledningen ska tappa initiativ inom utbildningspolitiken.

I ett pressmeddelande skriver Liberalerna:

”Isak Skogstad kommer vara ett viktigt stöd för Liberalernas skolpolitiske talesperson, Roger Haddad, vice ordförande i Utbildningsutskottet, och i utvecklingen av Liberalernas skolpolitik.”

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera