Svep: Riksdagsmöte om Postnords krisläge

Text: Redaktionen

Riksdagens näringsutskott och trafikutskott ska under dagen möta Postnords ledning och ansvariga ministrar för att prata om bolagets kris. Enligt TT är några av frågorna som kan tänkas komma upp huruvida mer skattepengar ska skjutas till, eller om Danmark och Sverige ska dela upp bolaget igen.

Även att Postnord kan få tre dagar på sig att dela ut brev kan tas upp, men detta har digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) redan sagt nej till.

Man allvarligt skadad efter skottlossning i Kristianstad

Under måndagskvällen slog boende i området kring Långebro larm om höga smällar, och en man med livshotande skottskador anlände i privatbil till stadens sjukhus. Polisen söker efter en eller flera gärningsmän. Vid 01-tiden var ännu ingen person gripen. Det rapporterar TT.

Första coronavirusfallet i Tyskland

Ett första bekräftat fall av coronaviruset har upptäckts i Tyskland. Det rör sig om en person i Bayern, som övervakas och får vård på isolerad avdelning. I Kina har antalet döda stigit från 81 till 106, och sedan måndag har över 1000 nya fall bekräftats, enligt kinesiska myndigheter. Det rapporterar TT.

Möte om Trumps fredsplan för Israel-Palestinakonflikten

Den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu – och hans politiska rival Benny Gantz – har besökt USA:s president Donald Trump inför presentationen av den amerikanska presidentens fredsplan, det rapporterar TT. Presentationen av fredsplanen sker samtidigt som både Trump och Netanyahu är i blåsväder, något som politiska bedömare menar inte är en slump.

Debatt:

”Ska det verkligen vara tillåtet att tillverka vapen i en kriminell verksamhet i Sverige? Den frågan kan tyckas ha ett enkelt svar, men det är en fråga som vi brottats med som åklagare under flera utredningar”, skriver Jonas Lövström och Linda Lauronen, kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, på SvD Debatt.

”Fossila drivmedel fasas ut och allt fler bilar blir helt eller delvis eldrivna. Därför behövs en ny trafikbeskattning där körsträckan i stället för drivmedlet beskattas. Och den som kör på landsbygden bör slippa vägskatt medan skatten i storstäder bör bli extra hög. Eftersom förändringen går snabbt behöver ett utredningsarbete starta snarast”, skriver sju forskare i DN Debatt.

”Det är oacceptabelt att Telia i praktiken gör TV4 till en statligt ägd betalkanal, Samtidigt verkar kulturministern inte vilja befatta sig med frågan. Jag möter gärna Amanda Lind (MP) i en direktsänd tv-debatt – och helst då i en kanal som är öppen för alla”, skriver Björn Rosengren, som öppnade upp Telia för privat ägande som näringsminister (S), i Di Debatt.