Aktuellt / Inrikes / Utrikes

Svep: Tonårsflicka utsatt för misstänkt våldtäkt i Uppsala

Misstänkt grov våldtäkt i Uppsala, WHO utlyser internationellt nödläge och troligtvis inga fler vittnen i rättegången mot Donald Trump.

En tonårsflicka ska ha blivit utsatt för en våldtäkt under gårdagens kväll. Dådet ska ha skett i en park i Uppsala. Ännu är ingen gripen för dådet, och polisen vill få in vittnesuppgifter.

– Vi kommer att fortsätta jobba med ärendet under natten och framåt, säger Tobias Ahlén, polisens presstalesperson, till TT under kvällen.

Coronaviruset ett globalt nödläge – USA avråder resor

World Health Organization (WHO) har meddelat att coronavirusets spridning utgör ett internationellt hälsonödläge, men organisationen säger också att begränsningar för internationella resor inte är nödvändiga. Trots detta har USA och Japan skärpt sina varningar, och avråder sina invånare att resa till Kina, rapporterar TT.

Troligt nej till fler vittnen mot Donald Trump

Demokraterna kommer sannolikt inte att få kalla fler vittnen till utfrågning i rättegången mot USA:s president Donald Trump. Detta efter att den republikanska senatorn Lamar Alexander, vars röst kan vara avgörande i frågan, sagt att han tänker rösta nej. Det rapporterar TT.

Debatt:

"Det skulle betyda mycket för Skottlands invånare att veta att våra europeiska vänner står tillsammans med oss i solidaritet i dag, och i framtiden", skriver Nicola Sturgeon, Skottlands försteminister, på DN Debatt.

"För att leva upp till FN:s Kvinnokonvention och minska den könsdiskriminerade reklamen krävs en lagstiftning mot könsdiskriminerande reklam och en myndighet med ansvar för tillsyn och information om lagen. Dessutom måste lagen, till skillnad från dagens tandlösa självreglering, medföra sanktionsmöjligheter för företag som använder könsdiskriminerande marknadsföring", skriver Clara Berglund, generalsekreterare Sveriges kvinnolobby, på Aftonbladet Debatt.

"Helena Helmersson kommer att möta stora utmaningar, särskilt hållbarhetsfrågan. Klädindustrins miljöpåverkan är mycket stor, och om bolaget ska fortsätta vara ansvarskännande kommer det att kosta, och det innebär en begränsad lönsamhet på medellång sikt", skriver Sussi Kvart, tidigare styrelseledamot i H&M, på Di Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera