Aktuellt / Inrikes / Utrikes

Ryanairs krav på kunderna: Munskydd och febertest för att resa med bolaget

Coronakrisen har slagit hårt mot världens flygbolag. Men nu meddelar lågprisbolaget Ryanair att man har ett datum för när en betydande del av flygningarna kan återupptas.

I samband med coronakrisen har länder infört in- och utreseförbud för att minska smittorisken. En minskad flygtrafik och antal bokade resor har därför slagit hårt mot reseindustrin. Nyligen meddelade det tyska flygbolaget Lufthansa att man förlorade 13 miljarder kronor det första kvartalet, skriver Privata Affärer.

Men precis som resten av samhället börjar flygbolagen skissa på när verksamheten kan återupptas igen. I ett pressmeddelande meddelar Ryanair att man från den 1 juli räknar med att 40 procent av lågprisbolagets planerade flygningar ska vara igång. I praktiken innebär det att man kommer genomföra ett 1000-tal flygningar varje dag.

För att kunna göra det kommer man kräva att passagerarna och personalen bär munskydd. Dessutom ska kroppstemperaturen kontrolleras innan avresa för att säkerställa att ingen på planet bär på coronaviruset.

Även Lufthansa räknar med att redan i juli kunna flyga till 106 destinationer, skriver Business Traveller. För att klara av det ska man fördubbla antalet plan som opererar från 80 till 160 stycken.

Det kan dock ta tid innan flygbranschen återhämtat sig. Expertis har tidigare förutspått att priserna kan höjas och enligt flygbolaget SAS kommer det dröja till 2022 innan efterfrågan är på samma nivå som innan coronakrisen.

LÄS OCKSÅ: Flyget – från lyx till en lågprisupplevelse 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera